Единствената картина, нарисувана от Бийтълс, ще бъде продадена на търг,

...
Единствената картина, нарисувана от Бийтълс, ще бъде продадена на търг,
Коментари Харесай

Продават на търг единствената картина, нарисувана от Бийтълс

Единствената картина, нарисувана от " Бийтълс ", ще бъде продадена на търг, съобщи Би Би Си, представени от Нова телевизия.

Платното на четиримата музиканти е основано по време на турнето им в Япония. След като групата слиза на токийското летище " Ханеда "  на 29 юни 1966 година, Ринго, Пол, Джон и Джордж се насочат към хотела си.

Заради смъртни закани от локални националисти те са принудени да прекарат цялото време затворени там.

В стаята им е имало голям брой дарове, измежду които и материали за изобразяване. За да запълни времето си, ливърпулската четворка взема решение да сложи лист фина японска хартия на масата и да нарисува жена.

Почти шест десетилетия по-късно картината към този момент се продава, а върху нея са и четирите подписа на именитите британци. Те са сложени в средата на платното, където в оня миг в хотелската стая е била сложена лампата.

Картината е с размери 54,6 х 78,8 см и ще бъде продадена в " Кристис " в Ню Йорк на 1 февруари. Тя е оценена на стойност сред 400 000 и 600 000 $.

The Beatles created a painting together while on tour in Japan. Now it’s up for auction
— Dannon Loveland (@DannonL)
Сред другите продукти, които ще вземат участие в търга, са плетена жилетка, принадлежала на Джанис Джоплин и китарата " Gretsch " на Елвис Пресли от резиденцията му в Лас Вегас през 1969 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР