Единствената изненада беше липсата на каквито и да било изненади.

...
Единствената изненада беше липсата на каквито и да било изненади.
Коментари Харесай

Марк Галеоти: Отдавна не може да се вярва на Путин

Единствената изненада беше неналичието на каквито и да било изненади. Това съобщи пред БНР Марк Галеоти - историк и учител в лондонския University College във връзка изявлението на съветския президент Владимир Путин за.

Той дефинира изявлението като " феноменално досадни два часа ". Това обаче важало единствено за хора, които са гледали цялото изявление по професионални аргументи. За останалите прекарването се заключавало във деликатно подбрани къси фрагменти в обществените мрежи или в телевизионните вести. " Откъси, в които Путин се пробва да звучи разумно, да убеди аудиторията, че е подготвен на договаряния, че неприятният Запад, гадните украинци и Централно разузнавателно управление на САЩ са отговорни за протичащото се в Украйна ", означи Галеоти.

Според него с извършеното изявление желанието на Путин е било да ухажва не толкоз някогашния американски президент Доналд Тръмп, колкото самия Карлсън, който по негови думи е една от водещите фигури в придвижването към Тръмп.

Целта била Карстън да стане другар, тъй като това може да се окаже от изгода на Путин, в случай че Тръмп отново стане президент.

По мотив уверенията на съветския водач, че било изключено да нападне Полша, Латвия или някой различен в Европа, Галеоти означи, че не трябва тъй като споделя, че няма териториални искания към останалата част на Европа, да се заключава, че в действителност има.

Той обаче удостовери, че от дълго време към този момент не може да се има вяра на Путин.

Той уточни, че е мъчно да се отговори на въпроса дали Съединени американски щати ще се съгласят в името на да разменят наказания за ликвидиране на чеченски отстъпник в Берлин сътрудник на ФСБ Вадим Красиков.

По принцип обаче Съединени американски щати не можели да вземат такова решение, защото Красиков е в немски затвор и единствено германците могат да кажат дали ще се случи.
 Путин пред Карлсън: Русия към момента не е постигнала задачите си в Украйна Обновена
Путин пред Карлсън: Русия към момента не е постигнала задачите си в Украйна

Кремъл нямал териториални искания към Полша и Латвия, само че това не означавало, че няма да се пази

" Вземането на заложници води до доста тежки алтернативи за заинтригуваните страни. Гершкович е точно пленник, даже Тъкър Карлсън го назова по този начин пред Путин - един от дребното случаи, в които влезе в спор с него ", разяснява Галеоти.

Той бе безапелационен, че Путин напълно не е толкоз движимост в контрола върху настройките по отношение на Русия , таман заради това се държал по този метод.

Галеоти даде образец със противоречивото решение на изборната комисия, с което беше в президентските избори.

" Той беше единственият същински опозиционер с късмет името му да бъде в бюлетината. Но взеха решение, че не си коства да рискуват да има действителна политическа конкуренция ", заключи той.

По думи на Галеоти, в случай че Тръмп бъде определен, без значение от реториката му, той не би заложил какъвто и да било политически капитал в помощ на Путин.

" Да, може да се опита да подкопае НАТО и да понижи и даже да спре помощта за Украйна. Но може и да няма такава опция. Защото Конгресът може да поеме самодейността в връзките с Русия, както направи през първия му мандат ", разясни той.

По отношение на примирението на източноевропейците, той бе безапелационен, че Путин или е безпределно подведен, или просто постанова пропагандна позиция с вяра да убеди хората, които знаят не повече от това, което Тъкър Карлсън знае.

Според Галеоти Надеждин не е план на Кремъл.

" Той от дълго време се е позиционирал като демократична опозиционна фигура, въпреки и не водеща, което може би дава отговор на въпроса за какво още не е в пандиза, в ковчег или в заточение. Но той в никакъв случай не се е отклонявал от тънката линия сред това да бъде прекомерно звучен опозиционер и да не надига глас изобщо. Наистина подлага на критика войната, само че не от морална позиция. Обявява се за промяна на властта, само че в никакъв случай не е нападал Путин персонално ", обясни историкът.
 ISW: Путин осъзна, че основаният от него наказателен режим към този момент му пречи
ISW: Путин осъзна, че основаният от него наказателен режим към този момент му пречи

Кремъл не получава съответна информация за положението на фронта

По тази причина съгласно него той се е допитал до президентската администрация по въпроса за кандидатирането си и те са го позволили, тъй като не са очаквали от това да излезе нещо изключително. Но, съвсем от единствено себе си, той се е трансформирал в лице на най-различни групи и персони, които са срещу Путин.

" Екипът на Алексей Навални го поддържа, също и антивоенни настроени хора, както и недоволстващи от икономическата обстановка. И когато, с цел да се включат в подписката за кандидатурата му, Кремъл реши, че Надеждин е евентуално рисков и блокира кандидатурата му ", уточни Галеоти.

Той съобщи, че в случай че Надеждин извърши заканата си за митинги, Кремъл без подозрение ще го одобри за зложелател и ще се разправи с него уместно.

" Но Надеждин може да избере да направи и друго - да си помрънка тихичко, да апелира дисквалифицирането си във Върховния съд, съдът да удостовери решението на Централната изборна комисия и най-после Надеждин да се върне към предходния си живот. В подобен случай Кремъл евентуално дори би го възнаградил ", изясни Галеоти.
 ISW: Путин употребявал Тъкър Карлсън, с цел да провокира нервност на Запад
ISW: Путин употребявал Тъкър Карлсън, с цел да провокира нервност на Запад

Тълкуването на изявлението в Русия е, че Путин към момента е авторитетен международен водач

Запитан може ли да се сравнят късният путинизъм със заника на руския режим и следователно може ли да се чака прелом, Галеоти съобщи, че забавният въпрос в действителност е дали Съветският съюз щеше да падне без Горбачов.

" И отговорът е - може би, в един миг, само че доста по-бавно. Такива режими могат да оцеляват много време, в случай че не се разклатят от тежки систематични земетресения. Но да, съгласно мен сегашният миг в Русия е като времето на Брежнев. Държавното управление е много възрастно и губи или визия, или интерес към протичащото се в страната. Те нямат към този момент друга идея, с изключение на да обезпечат личния си комфорт и личната си сигурност. Страната в това време изнемогва поради неуместно огромните разноски за защита, само че няма по какъв начин да се стачкува, тъй като службите към момента са мощни и безскрупулни ", обясни историкът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР