Единствената институция с положителен рейтинг е президентството. Това каза в

...
Единствената институция с положителен рейтинг е президентството. Това каза в
Коментари Харесай

Румен Радев – най-харесван, българите недолюбват Борисов и Нинова

Единствената институция с позитивен рейтинг е президентството. Това сподели в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Юлий Павлов от Центъра за разбори и маркетинг, който показа резултатите от проучване за вътрешнополитически и външнополитически настройки след 100-те дни на държавното управление и един месец след началото на войната в Украйна.

Изследването е осъществено в интервала 25-29 март 2022 година измежду 1021 пълнолетни жители по метода „ лице в лице “, като един % от всички интервюирани подхожда на 55 хиляди души.

Президентът Румен Радев продължава да е един от двамата политици с позитивен рейтинг. Другият е Илиана Йотова. Най-високо съмнение събират Красимир Каракачанов, Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Костадин Костадинов и Мустафа Карадайъ.

За държавното управление, което стартира с позитивен рейтинг, в този момент натежава недоверието, демонстрира проучването. Народното събрание е обичайно с отрицателно доверие. Напоследък са се трансформирали настройките към армията, които са станали леко отрицателни, както и към полицията, към която настройките са станали мощно отрицателни. Съдът е с твърдо негативен рейтинг, а прокуратурата е с най-високо отрицание, съгласно данните.

Високите цени и инфлацията са най-сериозните проблеми пред страната сега съгласно близо 45 на 100 от участниците в проучването. Нараства броят на хората, които считат, че най-сериозният проблем пред страната ни е войната в Украйна. За близо 80 на 100 от далите отговор първият проблем, с чието решение би трябвало да се заеме държавното управление, е преодоляването на повишението на цените.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР