Единствената електроцентрала в ивицата Газа спря да работи във вторник.

...
Единствената електроцентрала в ивицата Газа спря да работи във вторник.
Коментари Харесай

Единствената електроцентрала в Газа спря работа

Единствената електроцентрала в линията Газа спря да работи във вторник. Това стана по-малко от седмица, откакто Израел прекрати доставките на гориво за палестинския анклав в отговор на стартирането на запалителни балони от Газа, които предизвикаха горски пожари в Южен Израел, съобщи Ройтерс.

Газа, която е ръководена от палестинското ислямистко придвижване Хамас, разчита на Израел за по-голямата част от енергийните си потребности. Населението ѝ от два милиона души по принцип е на режим на тока - шест часа има, 10 часа - няма. Сега електрозахранването може да спадне до единствено четири часа дневно, до момента в който свършат запасите от гориво, сподели Мохамад Табет, чиновник на главната електроразпределителна компания в Газа.

:Мощността обезпечава една трета от нужната електрическа енергия в линията, останалите количества са импорт от Египет и Израел.

Домакинствата и фирмите в Газа разчитат на генератори, с цел да компенсират интервалите на прекъсване на тока, само че това ускорява финансовото задължение за бедното население на анклава.

Служители в Газа обявиха, че прекъсването на централата може да докара до съществени разстройства на работата в здания от първостепенно значение като лечебните заведения, които също разполагат с генератори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР