Единствената дъщеря на Бойко Рашков – Илиана, е декларирала, че

...
Единствената дъщеря на Бойко Рашков – Илиана, е декларирала, че
Коментари Харесай

Щерката на Бойко Рашков с 6 коли за една година и с космическа държавна заплата

Единствената щерка на Бойко Рашков – Илиана, е заявила, че в границите на година тя и мъжът ѝ Мартин са си купили цели 6 автомобила. Наследничката на Министерство на вътрешните работи шефа е арбитър в Софийския областен съд и също годишно подава имуществена декларация, в която би трябвало да упомене материалните си придобивки.

От настоящата ѝ такава се вижда, че в границите на 2020 година тя и брачният партньор ѝ са вложили в 6 коли. На нейно име е записана единствено една от тях – беемве. Останалите 5 се водят на мъжа ѝ и са надлежно – два броя леки коли фолксваген, един товарен на същата марка, едно сузуки и един фиат. В графата за генезис на средствата за покупките написа, че са от спестявания и заплати. Справка демонстрира, че заплатата на съдиите и прокурорите в Софийския областен съд, където Илиана практикува, е 3284 лв., кaтo cтaвa дyмa caмo зa ocнoвни хонорари, ĸъм ĸoитo ce пpибaвят пo 2% зa вcяĸa пpocлyжeнa мaгиcтpaтcĸa гoдинa, нo нe пoвeчe oт 40%. Ocвeн тoвa paбoтeщитe в cъдeбнaтa влacт плaщaт caмo плocъĸ дaнъĸ, вcичĸи тexни ocигypoвĸи ce пoeмaт oт бюджeтa. Така годишните приходи на щерката на вътрешния министър са най-малко 36 хиляди лв.. Нейният мъж пък е бил в автобизнеса и инспекция в Търговския указател сочи, че е взел участие в ръководството на сервиз за коли, регистриран в Студентски град в София. Към момента обаче той няма дял там.

За разлика от татко си, който е рекордьор по парцели и има цели 22 недвижимости за милиони левове, съгласно декларацията си Илиана е „ бездомна “. На нейно име не се води нито един парцел. Съдийката е показала само, че брачният партньор ѝ има половината от маломерен апартамент от 59 квадрата в столицата, който получил посредством наследство. Освен него Мартин има и аграрен парцел в село Борован, както и друга 1/6 от жилище в София. Не се знае обаче дали младото семейство не населява някой от палатите на Бойко Рашков.

Като единствена негова наследничка щерка му ще наследи цялото му благосъстояние, което включва и баровска резиденция в полите на Витоша за близо 4 милиона. Илиана е от брака на Рашков с към този момент някогашната му жена Мария Рашкова, която е прочут нотариус. Шефът на Министерство на вътрешните работи дал ръката на дъщеря си на зетя Мартин преди 2 години. Илиана и обичаният ѝ са се венчали на сакралната дата 20.02.2020 година и преди броени дни отбелязали годишнина от своята женитба. След сключването на брака щерката на Рашков е решила да резервира бащината си фамилия и е добавила тази на мъжа си – Цековска, с тире към своето име. Илиана е безусловно образно копие на баща си и е наследила от него сините си очи, вижда се от фотосите ѝ в обществените мрежи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР