Единствената държава, която ще спечели икономически от конфликта в Украйна,

...
Единствената държава, която ще спечели икономически от конфликта в Украйна,
Коментари Харесай

Единствената държава, която ще спечели от конфликта в Украйна, според френски икономист

Единствената страна, която ще завоюва стопански от спора в Украйна, ще бъде Индия - това разяснява икономистът Марк Туати в ефира на френската телевизия BFM TV.

По неговите думи, Русия в този момент продава нефт на Индия, и то в такива огромни размери, което преди не се е случвало. " В Индия петрлът се преработва и препродава на по-високи цени " по веригата ", по-специално в Европа ", прецизира специалистът. По този метод, съгласно френския икономист, Индия " апропо ", т.е. без да прави каквото и да било, се възползва от рецесията в Украйна.

Туати счита, че Ню Делхи също по този начин има полза и от " проблемите на Китай ", при която обстановка Индия употребява опцията да вземе пазарен дял (при суровините) от Китай.

Настоящата 2023 година ще бъде сложна година за (почти) всички страни, защото рецесията ще обхване целия свят, предвижда още икономистът.

Малко по-рано министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън разяснява, че въвеждането на " таван " на цените на съветския нефт може да се окаже преференциално за Китай, Индия и някои други страни, които купуват петрол от Русия.
 Индия печели от
Огромната страна, която печели от " тавана " на цените на съветския нефт, без да го вкарва

ОПЕК+ резервира проекта си за рандеман на нефт
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР