Единствената белодробна болница в Североизточна България – тази във Варна,

...
Единствената белодробна болница в Североизточна България – тази във Варна,
Коментари Харесай

Без заплати и без ток: Каква ще е съдбата на Белодробната болница във Варна

Единствената белодробна болница в Североизточна България – тази във Варна, до дни може да остане без ток поради неплатени сметки . Общите отговорности на болничното заведение надвишават 700 хиляди лева, а задълженията единствено за ток са 80 хил, оповестява.

От енергодружеството в града към този момент даже са изпратили график за прекъсването на тока в болничното заведение през декември.

Белодробната болница има тези проблеми от близо 30 години . Дейността на болничното заведение е държавна, а постройката и всичко останало е общинско, което основава проблеми. Всички министри на опазването на здравето, в това число и сегашният, отхвърлят да поемат отговорностите и да дадат в допълнение финансиране

В момента в болничното заведение лежат 20 туберкулозно заболели.  Персоналът е от 30 души. По-голямата част от работещите там обаче не са взимали заплати от 10 месеца, уточни шефът на лечебното заведение доцент доктор Христо Ганчев.

Той съобщи, че медикаменти имат, само че: 

" Персоналът всеки миг ще се разпадне и ще си отиде. Само 1-2-ма да изоставен, взимам болните, завеждам ги в кабинета на Балабанов и да ги лекува, както знае ".

Според него би трябвало държавно решение и туберкулозните лечебни заведения да минат на бюджетна прехрана.

Д-р Ганчев няма вяра страната да покрие тези отговорности. Болните ще си останат у дома и ще се лекуват кой както знае, предизвести той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР