Единствената българка в алпийските ски на Ева Вукадинова гостува в

...
Единствената българка в алпийските ски на Ева Вукадинова гостува в
Коментари Харесай

Разтърсващо: Една от българките в Пекин рискувала да си счупи краката

Единствената българка в алпийските ски на Ева Вукадинова гостува в предаването " Олимпийски върхове ", с цел да опише за страстите към дебютното си присъединяване на най-големия състезателен конгрес.
" Впечатлих се от цялата организация, от всичко, което са построили особено за Олимпиадата. Впечатлих се от пистите и изискванията. Като цяло доста ми хареса ", стартира Ева.
Вукадинова направи и оценка на представянето си в Пекин, заявявайки, че е останала удовлетворена.
" Доволна съм от представянето си, защото извървях доста тежък път. През последните четири години имаше интервал, в който се подготвях сама благодарение на родителите ми, несъмнено. Доста дълго време нямахме женски народен тим, само че за това, което съм упражнявала съм много удовлетворена. В гигантския слалом желаех да се показва по-добре, само че за опциите ми съм удовлетворена. В слалома съм разочарована от случая, който стана. Уча се от всичко, през което прекосих ", показа дебютантката на Олимпиада.
Младата българска скиорка се върна и към случая по време на присъединяване ѝ в слалома, където човек от уредниците провали спускането на Вукадинова в първия манш и тя беше принудена да повтори карането си.
" Човекът не беше единствения проблем, тъй като него го видях три порти по-рано. Той се дръпна в последния миг, само че остави металния ключ за вратата. Ако бях предходна през него, можеше да си счупя краката. В последния миг обаче го видях и излязох от трасето. Реферът, който беше на тази врата даже не разбра какво се случило, само че за благополучие там имаше българи, които отговаряха за организацията и подготовката на пистите и те оповестиха по радиостанциите за случая. Веднага трябваше да се кача назад на старта, само че ми споделиха, че би трябвало да го направя с лифта, а не с шейна, както нормално се прави в сходни случаи, тъй като става по-бързо. След това трябваше да се спусна още веднъж до долу със ските, които бяха готови единствено за две спускания. Всичко това трябваше да се случи в границите на 10 минути, с цел да мога да хвана времето преди последния скиор. Бях доста изморена, а имаше и голямо напрежение за второто втурване. По време на второто втурване не бях и в толкоз добра форма и това може да се види от времената по контролите. Наистина съм доста разочарована от това, което ми се случи. Да, неточности се случват, само че не мисля, че на сходен конгрес може да се разреши да се случи сходно нещо ", разяснява разочарованата Ева Вукадинова.

Алпийката разкри и какъв брой тежка е травмата в нейната ръка, която също ѝ попречи за по-добро показване на Игрите в китайската столица.
" Оказа се, че имам не една или две фрактури в ръката. Въпреки това се опитахме да създадем всичко допустимо с моя треньор там Кирил Манолов, с цел да застопорим ръката ми към щеката. В момента би трябвало да бъда две седмици с гипс, а по-късно ще ми бъде изработен шина по ръката, с която да мога да упражнявам и сега се приготвям физически ", показа Ева.
Тя разяснява и 17-то място на Алберт Попов в гигантския слалом и показа какво може да чакаме от него и Камен Златков в идния слалом в сряда: " Всички бяха доста изненади, той също. Аз мисля, че това беше доста значима стъпка за него, защото сподели на всички нас и на себе си, че може да се класира напред, както и в слалома, по този начин и в гигантския слалом. Разбира се, на Камен и Алберт водещата им дисциплинираност е слаломът, тъй че там всички чакаме да се показват добре. Аз също чакам да се показват добре, защото теренът им хареса, пистата също. Пожелавам им шанс ".
Накрая, Ева Вукадинова приказва и за това, което я чака в близко време: " В момента ще се опитам да се възстановя изцяло, а по-късно ми предстоят тренировки. На 3 март отпътуваме за Канада за Световно състезание за младежи. Дано всичко да е наред ", приключи Вукадинова.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР