Единствената българка с три медала от зимни олимпийски игри Евгения

...
Единствената българка с три медала от зимни олимпийски игри Евгения
Коментари Харесай

Евгения Раданова показа на Марк Жирардели олимпийските си медали

Единствената българка с три медала от зимни олимпийски игри Евгения Раданова сподели скъпите си оценки по време на шоуто Silver Season по случай 25-ата годишнина на българската компания за спортна екипировка " Диел Спорт ". Екипировката, с която най-хубавата ни състезателка по шорттрек се качи на почетната стълбичка на игрите в Торино през 2006 година бе част от специфична галерия с модели от 1992 до 2017 година Жени пази екипите си от олимпийските игри, а особено за празника даде за изложбата този, с който се подреди измежду призьорите в Торино. Специалният експонат се трансформира в още по-ценен, защото на него бяха сложени сребърният орден от 2006 година дружно със сребърния и бронзов орден от игрите в Солт Лейк Сити.

Специален посетител на събитието беше петкратният притежател на международната купа по ски алпийски дисциплини и четирикратен международен първенец Марк Жирардели. Още с идването си за шоуто Silver Season, именитият скиор, който също има два сребърни олимпийски медала от игрите в Албервил през 1992 година, незабавно се спря пред оборудването на Жени Раданова и нейните три медала. И разгласи, че за него е чест да се запознае и персонално с огромната спортистка, популяризирала България. " Бях на 13 години, когато трябваше да вземам участие в първото си огромно съревнование при дамите.

По това време в спортната палата имаше склад. От него ни даваха екипировка, единствено когато отивахме да представяме България в чужбина. След като мине надпреварата, носехме оборудването на химическо почистване и я връщахме в склада. Беше ми извънредно мъчително, че би трябвало да връщам екип, който съм употребила, с цел да бъде употребен по-късно от различен играч. С годините пристигна и най-хубавият миг в огромния спорт за мен, когато към този момент участвах на олимпийски игри. Там към този момент носех българска екипировка, която си остава за мен. И в този момент си вардя оборудването на " Диел ", с която съм изживяла най-големите трепети в спортната си кариера.

С нея съм завоювала трите си олимпийски медала ", описа Евгения Раданова. " Един от най-забавните моменти с оборудването беше, когато излизах за награждаването в Торино. По олимпийските правила за осъществяване на церемониите може да се вижда единствено главното лого на якето, което е по специфични стандарти на Международния олимпийски комитет. На сребърни копчета на якето, съвсем невидимо и доста тънко беше още веднъж знакът на " Диел ". Дори не се забелязваше, до оня миг въобще не бях обърнала внимание на това. Точно потеглих към стълбичката, когато една жена стартира да тича след мен с черно тиксо и да лепи дребни късчета по копчетата на прелестното ми бяло яке. Сега историята е занимателна за описване, само че тогава изпитах голямо терзание. Чудех се дали няма да наподобявам на снежен човек. Нищо обаче не може да залепи и заличи моя прелестен спомен и моята признателност, по тази причина че " Диел " е сътрудник на българския спорт и имам вяра, че ще бъде подобен още дълги години ", сподели още Евгения Раданова.

 Снимка 329582

" Винаги ми е доста прелестно да се връщам в България. Щастлив съм да споделя празника за 25-ия рожден ден на " Диел Спорт ". Надявам се да сме дружно и за 50-ия. Това са хора, които са предиздвикали и мен да се усещам като част от фамилията им ", сподели именитият Марк Жирардели. " Покрай отличните си контакти с България знаех, че продукцията на " Диел Спорт " е отлична и на международно равнище. Направихме контакта и започнахме да работим дружно за производството на марката Girardelli. И към този момент дълги години сме дружно, а нашите клиенти са доста щастливи. От другата година даже премислям да създадем нещо по-голямо дружно - със ски клубове, ски учебни заведения и компании ", добави петкратният притежател на международната купа по ски алпийски дисциплини. " Обичам да карам ски в България. За първи път пристигнах тук през 1979 година в Боровец за стартовете от Европейската купа. А към този момент от близо 15 години пристигам в Банско.

Опитвам се да промотирам освен Банско, пробвам се да промотирам България на всички места по света. Разказвам на всички персоналните си усещания - че тук ги чакат прелестни хора, супер храна, прелестни виновност, отлични условия за ски, туристически атракции. София е прелестен град. Витоша е толкоз близо, а зоната за ски е прелестна. България в действителност е превъзходна страна и за мен е наслаждение да я промотирам по света. Бил съм тук 30-40 пъти и нямам самообладание да се връщам отново. През идната година възнамерявам също да се върна през лятото. Обикновено пристигам есента и зимата, само че знам, че България е прелестна и през лятото и това е едно от нещата, които сигурно ще ревизира персонално ", сподели още Марк Жирардели. " Беше чест да съм хазаин на такива посетители. Благодаря на всички за доверието през годините. Удоволствие е, че на празника участват и хора, с които започнахме дружно и към момента сме дружно 25 години по-късно.

Това значи доста. Всеки, работил в нашата компания, остава част от фамилията ни. Няма по-ценно чувство ", съобщи притежателят на " Диел Спорт " Лъчезар Главинов. Гордост за българската компания е, че марката се е изкачила 30 пъти на почетната стълбичка по време на олимпийски игри. Големият авторитет идва след партньорството с Българския олимпийски комитет от 1998 година Тогава в Нагано е реализиран и най-големият триумф за страната ни на зимни олимпийски игри - златният орден в биатлона на Екатерина Дафовска. Българските триумфи през 2002 година са свързани със сребърния и бронзов олимпийски орден на Евгения Раданова от надпреварите по шорттрек в Солт Лейк Сити и бронза на Ирина Никулчина в биатлона. В Торино през 2006 година Евгения Раданова още веднъж завоюва сребро. Българските олимпийски делегации са с екипировка на българската компания и по време на летните олимпийски игри в Сидни и Атина, когато спортистите ни извоюват общо 25 медала. На международните зимни игри " Спешъл Олимпикс " в Пьончанг 2013 - 5 години преди провеждането на идните зимни олимпийски игри в Южна Корея, българските представители се завърнаха с цели 12 медала, 6 от които златни. През 2017-а се навършиха и 15 години, откогато националните научни експедиции до Антарктика са обличани от " Диел Спорт ".

А в навечерието на юбилея ръководителят на Българския антарктически институт Христо Пимпирев потегля чудесно снабден на нова научна задача на най-студения континент на Земята, където са измервани минус 89 градуса. За миналите 25 година българският бранд зае водещо място в сектора и сега е в топ 5 на фирмите в Европа, които и основават, и създават екипировка - от дизайна през концепцията и избора на материалите до крайната продукция. Гостите в Rainbow Plaza видяха и атрактивно танцово ревю - денс група " Модел " показа новите трендове за сегашния зимен сезон. Имаха опция да снимат и новаторски модел - яке, замразено в мразовит куб. Специален музикален привет към своите другари от българската компания направи обичаната българска певица Маргарита Хранова. Шоуто Silver Season включваше концерт на Стефан Вълдобрев и " Обичайните обвинени " и певицата Албена Танева.

 Снимка 329584
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР