Единствената атомна електроцентрала в Иран е временно спряна по спешност,

...
Единствената атомна електроцентрала в Иран е временно спряна по спешност,
Коментари Харесай

Единствената АЕЦ в Иран е временно затворена по спешност

Единствената атомна електроцентрала в Иран е краткотрайно спряна по неотложност, заяви през вчерашния ден държавната телевизия, представена от Асошиейтед прес.

Представител на електрическа компания " Таванир " сподели в дискусионно предаване, че централата в Бушер е била спряна в събота и няма да работи три до четири дни.

Той не заяви детайлности, само че сподели, че може да има спирания на електрозахранването. Това е първият случай, когато Иран оповестява за спешно прекъсване на централата в южния пристанищен град Бушер. Тя беше включена в мрежата през 2011 година благодарение на Русия. От Иран се изисква да изпраща отработените горивни пръти от реактора назад в Русия като мярка за неразпространение на нуклеарно оръжие и материали.

По-рано през вчерашния ден " Таванир " разгласява изказване, в което се споделя, че атомната централа е в ремонт, без да се дават повече уточнения. Според компанията ремонтните действия ще продължат до петък.

През март заместник-ръководителят на Иранската организация за атомна сила Махмуд Джафари съобщи, че централата може да спре да работи, защото Иран не може да обезпечава елементи и съоръжение за нея от Русия заради банкови наказания, наложени от Съединени американски щати през 2018 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР