Единствена по рода си до момента изложба от 10 огромни

...
Единствена по рода си до момента изложба от 10 огромни
Коментари Харесай

Пътуваща изложба на „Стандарт“ показва постиженията на туристическите центрове на България

Единствена по рода си досега галерия от 10 големи фотопана ще опише в петък (21 септември) историята на 10 знакови за Банско неща. Сред тях са превръщането на ски курорта в Европейски град на спорта през 2017, построяването на новата пречиствателна станция и рехабилитацията на ВиК мрежата, ремонтът на моста над р. Глазне.

На специфична гала ще бъдат отличени хората, които с гения, достиженията и своята отдаденост са горделивост за града. Наградите са в шест категории - просвета, обучение, стопанска система, технологии, сигурност и спорт.

Сред номинираните са математическите гении на Банско - четвъртокласниците Теодора Хаджирускова, Йордан Мицин и Вяра Донева, спечелили трето място в отборната конкуренция на интернационално съревнование „ Математика без граници " през юни. А също по този начин и 16-годишната Катрин Гемкова, която през април извоюва международната купа по таекуон-до.

„ 10 аргументи да остана в моя роден град " е мотото на най-новата акция на вестника под заглавие " Моят град ". В нея освен изданието демонстрира смяната на общините у нас, само че и ще отличава хората, които с достиженията си са помогнали за преобразяването на градовете. Маратонът на " Стандарт " потегля от Банско и Разлог.

След Банско тази заран „ Стандарт " ще показа във втора фотоизложба преобразяването на 10 знакови обекта в Разлог. Сред тях са обновената болница, новите улици, стадионите. Специално внимание изложбата отделя на богатото културно завещание и съхранените в Разлог обичаи.

Сред номинираните за награди са волейболният тим на Разлог, който има 70-годишна история и над 40 медала от шампионати, първият първенец Иван Влахов, участващ в редица акции и историческия музей в града, който е мотив освен са локална, само че и за национална горделивост.

Кампанията " Моят град " бе обявена на рождения ден на в. " Стандарт " на 10 август. Тогава целият празничен брой на вестника бе отдаден на въпроса за какво би трябвало да останем в България и за работим за нея.

Тогава създатели на " Стандарт " станаха вицепремиерите Томислав Дончев и Валери Симеонов, министрите Красимир Вълчев и Красен Кралев, ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева, ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, Симеон Сакскобургготски и ред други, политици, работодатели, учени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР