Единодушното мнение на всички експерти е, че се касае за

...
Единодушното мнение на всички експерти е, че се касае за
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Частици от секундата са спасили Иван Гешев и возещите се в автомобила заедно с него

Единодушното мнение на всички специалисти е, че се касае за съсредоточен и ориентиран гърмеж. Взривната вълна и осколките са били ориентирани от банкета на пътя към пътното платно. Става дума за мощен гърмеж и доста добра устременост, това съобщи на брифинг пред медиите заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов за опита за нападение против опита за нападение против основния прокурор Иван Гешев.
 
Металните сачми са сложени, с цел да пробият автомобила и да убият намиращите се в него, е споделил израелският експерт.
 
" Това приказва за оптимален професионализъм на този, който го е изготвил. Очевидно е с електронно взривяване. В устройството е имало най-малко 3 кг тротил. Проверяваме всички версии, несериозно е да се мисли, че гърмежа е бил за различен автомобил. Тези сачми и осколки са можели да убият инцидентни жители. Предмет на следствие е дали има приключване на информация, рано е за съответни обвинени, даже и да чакаме арести - няма по какъв начин да ви кажа, акцентира шефът на Национална следствена служба.
 
Частици от секундата са избавили возещите се в автомобила, добави Сарафов. Това устройство може да се задейства и през огромна отдалеченост, само че сигурно някой е имал образен контакт, защото бомбата се е взривила, когато автомобила се изравнява с нея, разяснява зам.-главният прокурор.
 
Днес публицисти ще бъдат позволени до мястото на гърмежа. В момента се изършва оглед в необятен периметър със следови кучета, сподели още Сарафов. 
 
Високо оценявам мнението на израелските специалисти, сътрудника от Израел изрази удивление от работата на моите сътрудници, посочи зам.-главният прокурор. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР