Единодушното мнение на политическите коментатори е, че е много вероятно

...
Единодушното мнение на политическите коментатори е, че е много вероятно
Коментари Харесай

Изострена борба на парламентарния вот в Австрия

Единодушното мнение на политическите коментатори е, че е доста евентуално резултатите от изборите да доведат до променено по състав съдружно държавно управление, което да поеме изпълнителната власт в Австрия.

С огромен интерес се чака оповестяването на изборните резултати довечера, които ще дефинират за коя партия австрийските жители са дали най-вече гласове и кои са партиите, които ще бъдат показани в Народното събрание.

Голяма част от 10 191 изборни бюра са отворени още в осем часа тази заран, съвсем 900 000 е броят на изборните карти, издадени по избор на жителите, които са отвън страната или са възпрепятствани да гласоподават през днешния ден. Рекордният брой на тези карти сочи за покачвания интерес на австрийските гласоподаватели и упованията са за високо изборно присъединяване през днешния ден.

Последните изборни бюра затварят в 17 часа. Няколко минути по-късно ще стане ясно дали са правилни прогнозите на социолози и политолози, съгласно които преди всичко ще се класира партията на Себастиан Курц, която се явява на изборите под името Листа Себастиан Курц - нова национална партия.

Но съществуват и отзиви на експерти, които позволяват най-хубаво показване на Австрийската партия на свободата, която води много по-умерена акция спрямо минали години, въпреки това не наподобява напълно невероятно и наваксването и на социалдемократите в последните минути преди края на надпреварата.

Напълно неразбираемо е съгласно наблюдаващите какво ще е отражението на финалните телевизионни дуели върху решението на гласоподавателите, не е ясно и по какъв начин партиите са мобилизирали своите последователи във финалната фаза на предизборната борба.

Изострянето на битката сред тримата огромни може да затрудни влизането на трите дребни партии - "Нова Австрия " /НЕОС/, Зелени и Листа Пилц в бъдещия парламент.

При близки изборни резултати може да бъде забавено точното пресмятане на бъдещия състав на австрийския парламент. Близо 900 000 изборни карти ще бъдат преброени при започване на идната седмица. Много евентуално е окончателните резултати да станат известни в четвъртък.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР