Единодушно - със 174 гласа "за", парламентът създаде Временна комисия

...
Единодушно - със 174 гласа "за", парламентът създаде Временна комисия
Коментари Харесай

Създадоха временна комисия заради закона Магнитски

Единодушно - със 174 гласа "за ", Народното събрание сътвори Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия за дейностите и бездействията на способените български органи по отношение на наложените на 2 юни наказания на български физически и юридически лица от Службата за надзор на задграничните активи на Съединени американски щати на съображение Глобалния закон "Магнитски ".

Предложението за съдаването на комисията беше на Демократична България. Тя ще работи три месеца и ще изслуша способените органи, ще събере информация и документи за определяне на обстоятелства и условия.

Съставът й е на паритетен принцип. За ръководител беше определена Надежда Йорданова от Демократична България, която получи 118 гласа "за ", 49 - "против ", 23-ма се въздържаха. Другите двама претенденти - Даниел Митов (ГЕРБ-СДС) беше подсилен от 48 депутати, 111 гласоподаваха "против ", 28 се въздържаха. Хамид Хамид от Движение за права и свободи събра 27 гласа в поддръжка, 75 - "против ", 81 се въздържаха.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР