Единодушно, с 37 гласа за“, Общинският съвет гласува да бъдат

...
Единодушно, с 37 гласа за“, Общинският съвет гласува да бъдат
Коментари Харесай

Остава неясно ще има ли магазини в два от подлезите в центъра на Пловдив

Единодушно, с 37 гласа „ за “, Общинският съвет гласоподава да бъдат отсрочени за последваща сесия двете точки, в които се разисква преустановяване на процедурите за отдаване чартърен за 5 години на магазините в два от подлезите в центъра на Пловдив. Предложенията, които засягат подлезите до Централна поща и аптека „ Марица “, бяха направени от заместник-кмета по общинска благосъстоятелност Димитър Кацарски.
Заради заложените авансово в дневния ред на днешната сесия точки, в залата на общинския съвет пристигнаха търговци от подлеза при Централна поща. Те се оповестиха срещу планувания ремонт и новата визия, поради която се планува павилионите да бъдат отстранени. След разискване с ръководителя на Общинския съвет Савина Петкова единомислещо беше решено двете точки да отпаднат от днешното съвещание и да бъдат съществено прегледани на последваща сесия.
Предложението на Димитър Кацарски за унищожаване на магазините се постанова поради проектите за ремонт, който да трансформира двата подлеза в напълно пешеходна зона. В края на февруари обаче съветниците утвърдиха провеждането на процедури за отдаване чартърен в продължение на пет години. Дали това решение ще бъде анулирано, ще стане ясно на някоя от идващите сесии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР