Единодушно с 202 гласа за парламентът подкрепи предложението на ГЕРБ-СДС

...
Единодушно с 202 гласа за парламентът подкрепи предложението на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Даниел Митов оглави комисията за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на газа от Газпром

Единодушно с 202 гласа " за " Народното събрание поддържа предлагането на ГЕРБ-СДС за основаване на Временна комисия за инспекция на събитията, довели до прекъсване на природния газ от " Газпром износ ", и извършената процедура за избор на различни снабдители от " Булгаргаз ". Предвижда се тя да прегледа и проучва документите, свързани с установяването на наличието, страните и предмета на признатите и подписани документи от страна на   " Булгаргаз ", БЕХ, Министерството на енергетиката и Министерския съвет по отношение на прекъсването на газовите доставки и избора на различни снабдители. 

Временната комисия се избира за период от един месец и се състои от 14 народни представители - по двама от всяка парламентарна група.

Даниел Митов от ГЕРБ-СДС оглави краткотрайната комисия. За него гласоподаваха 166 депутати, двама бяха " срещу " и 11 се въздържаха. Другият претендент - Ангел Георгиев от " Възраждане ", получи 18 гласа поддръжка, 63-ма депутати бяха " срещу " и 60 се въздържаха. 

Преди това Делян Добрев, който беше първичният претендент на ГЕРБ-СДС да оглави комисията, и Васил Стефанов, препоръчан от " Продължаваме Промяната ", си направиха отказ. Добрев отдръпна номинацията си, с цел да има, по думите му, мир и консенсус в залата и тъй като, съгласно него, някои са се уплашили от кандидатурата му. След това отказ си направи и Васил Стефанов от Политическа партия. В резултат на това от ГЕРБ-СДС издигнаха Митов отпред на анкетната комисия, предава Българска телеграфна агенция.

В комисията влизат Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, Васил Стефанов и Радослав Рибарски от " Продължаваме Промяната ", Станислав Анастасов и Рамадан Аталай от Движение за права и свободи, Драгомир Стойнев и Владимир Маринов от " Българска социалистическа партия за България ", Иво Атанасов и Снежанка Траянска от " ИТН ", Владислав Панев и Ивайло Мирчев от " Демократична България ", и Цончо Ганев и Ангел Георгиев от " Възраждане ".

Със 68 гласа " за ", 70 " срещу " и 56 " въздържал се " беше отхвърлено другото проекторешение - на " Възраждане ", за основаване на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на дейностите и желанията на Министерския съвет във връзка с доставките на природен газ за Република България.

Преди това Десислава Атанасова предложи обединяване на двете проекторешения, само че публицистичните й ремонти първо бяха признати, а по-късно отхвърлени при прегласуването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР