Eдинодушно, с 201 гласа за, депутатите приеха на първо четене

...
Eдинодушно, с 201 гласа за, депутатите приеха на първо четене
Коментари Харесай

Приеха на първо четене закона за удължаване на удължения вече държавен бюджет

Eдинодушно, с 201 гласа " за ", депутатите одобриха на първо четене Закон за удължение на към този момент снадки държавен бюджет. 

По този метод ще се подсигурява нарастване на пенсиите от юли, както и останалите обществени заплащания към общините. 

Удължителният закон, който беше квалифициран от служебното държавно управление, планува и отпадане на възбраната за потребление на средствата от по този начин наречения Фискален запас и от Фонда за гарантиране на пенсионната система. 

Очаква се сред двете четения да бъде записано, че ще имаме снижа е най-малко от 4.1 милиарда лв. - пари от сребърния фонд, който няма да могат да бъдат пипани. Останалите средства ще могат да се употребяват за настоящи потребности.  

Очаква се с новото удължение на закона да се промени и редът, по който общините ще могат да харчат парите си, защото те нямат постоянен бюджет. Министърът на финансите Асен Василев акцентира, че средствата от Сребърния фонд няма да бъдат пипани: 

" В постоянния бюджет, който беше признат предходната година, и в актуализацията, ясно е записано, че парите от Сребърния фонд не се пипат. Не единствено те, а не се пипат парите от Учителския фонд и другите фондове. Затова има най-малък размер на фискалния запас от 4,5 милиарда, тъй че да сме сигурни, че тези пари няма да бъдат пипани под никаква форма. Този законопроект е импортиран в служебния кабинет. Моето персонално предложение, което разисках и с нашата група, е да се заличат думите, които пипат Сребърния фонд, тъй че да няма и юридическа опция, освен фактическа. Нужда няма! Никаква! ". 

Срокът сред двете четения ще бъде скъсен и второто четене ще бъде още идната седмица. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР