Единодушно с 20 гласа ЗА пленумът на ВСС прие оставката

...
Единодушно с 20 гласа ЗА пленумът на ВСС прие оставката
Коментари Харесай

ВСС прие оставката на Сотир Цацаров

Единодушно с 20 гласа " ЗА " пленумът на Висш съдебен съвет одобри оставката на Сотир Цацаров като основен прокурор. Самият Цацаров не е участвал на съвещанието, оповестява " Правен свят ".
От гласуването е отсъствал и ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.
Точката по отношение на оставката на досегашния основен прокурор бе включена като спомагателна в дневния ред на кадровиците за четвъртък, само че бе прегледана с предимство като първа. Изказвания и мнения по нея нямаше.
Сега следва президентът да издаде декрет за освобождението му, след което Иван Гешев публично ще встъпи в служба и ще стане новият основен прокурор на България.
Мандатът на Сотир Цацаров публично трябваше да изтече на 10 януари 2020 година
До ставката на Цацаров се стигна, откакто в сряда Народното събрание го избра с внушителните 165 гласа " за " за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). Оказа се, че за кандидатурата на някогашният към този момент основен прокурор са дали своят вот даже 27 представители на Българска социалистическа партия. Как разяснява този факт Татяна Дончева, можете да ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.
Как минаха дебатите в пленарна зала можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР