Единодушно, без обсъждане, въпроси и дебат с 14 гласа за

...
Единодушно, без обсъждане, въпроси и дебат с 14 гласа за
Коментари Харесай

Съдебният съвет официално обяви номинацията на Галина Захарова за наследник на Панов

Единодушно, без разискване, въпроси и спор с 14 гласа " за " пленумът на Висшия правосъден съвет публично одобри и разгласи кандидатурата на арбитър Галина Захарова за ръководител на Върховния касационен съд (ВКС). До момента това е първата и единствена кандидатура за правоприемник на Лозан Панов. Следващата седмица в четвъртък (28 октомври) е последната допустима дата за издигане на номинации.

Ръководителят на Наказателно поделение във Върховния касационен съд (ВКС) и някогашен член на Висшия правосъден съвет (ВСС) Галина Захарова бе номинирана с 83 гласа " за " от Пленума на Върховен касационен съд. В гласуването са взели участие 84 висши съдии.

Коя е арбитър Захарова и с какви претекстове бе препоръчана за поста - четете

Право да предлагат претенденти имат най-малко трима от членовете на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет. В момента колегията се състои от 10 съдии, като болшинството (6 от тях) са определени от квотата на Народното събрание, а 4-ма са определени от съдии. Колегията може да излъчи общо трима претенденти за поста.

Предложения за номинации може да създадат пленумът на Върховния касационен съд, който предложи Захарова, и пленумът на Върховния административен съд. Право да издигне претендент има и министърът на правораздаването Янаки Стоилов, а той към този момент, само че това няма да е " самоцел ".

Междувременно ръководителят на Върховен касационен съд за претендент за държавен глава. В момента Панов е в неплатен отпуск до изборите, а мандатът му отпред на Върховен касационен съд изтича на 10 февруари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР