Единодушието на Европейския съюз в подкрепа на Киев в контекста

...
Единодушието на Европейския съюз в подкрепа на Киев в контекста
Коментари Харесай

CNN: Европа се опасява, че единството на ЕС в подкрепа на Украйна може да се разпадне

Единодушието на Европейския съюз в поддръжка на Киев в подтекста на енергийната рецесия в близко бъдеще може да бъде изгубено. Това заяви CNN с позоваване на неназовани европейски публични лица и представители на НАТО.

CNN отбелязва, че защото рецесията в Украйна навършва шест месеца, формалните европейски чиновници са загрижени, че консенсусът може да се срине, когато континентът навлезе в зимата, която е съпроводена от дефицит на енергийни запаси за отопление на домовете, възходящите цени на храните и действителната опция за криза..

Още един проблем, за който описват западните чиновници, интервюирани от CNN, е обвързван с доставките на оръжия за Украйна. Западните страни, по думите на телевизионния канал, се пробват да решат дълготраен проблем благодарение на краткосрочни ограничения, което води до обстоятелството, че няма „ сигурен край “ на спора.

„ В началото реакцията на Запада беше по-твърда, в сравнение с Русия очакваше. От политическа позиция беше много елементарно да се сплотят към Украйна и да оправдаят даряването на оръжия и средства. С течение на времето типовете оръжия, които изпращаме, станаха по-сложни, както и образованието, належащо за ефикасното им потребление.

Добрата вест е, че оръжията оказват помощ на украинците да устояват. Лошата вест е, че колкото по-дълго продължава войната, толкоз по-малко оръжия ще бъдат доставени и ще бъде по-трудно да ги откажем “, сподели представител на НАТО.

Както CNN прибавя, светът постепенно стартира да изпитва отмалялост от спорове, защото навлиза във фаза на застоялост. „ През февруари беше елементарно да се присъедините към тези, които се опълчват на (руския президент Владимир) Путин. Сега войната е в отегчителен стадий от позиция на тактика. По-малко ежедневни облаги и загуби и по-малко благоприятни условия за фотоси “, добави представителят на НАТО.

На фона на енергийната рецесия, която заплашва Европа, за политическите водачи на Европейски Съюз е мъчно да оправдаят изразходването на " пари и сила за поддръжка на някаква далечна страна ", акцентира телевизионният канал.

В края на юли Le Monde, базирайки се на неназован дипломатически източник, съобщи, че последният все още пакет от наказания на Европейски Съюз демонстрира, че блокът е изчерпал опциите си да постанова ограничавания на Русия.

Както се отбелязва в публикацията, европейците одобриха нов пакет от наказания против Русия. За разлика от предходните шест пакета, които с изключение на всичко друго плануват ембарго върху съветските въглища и газ, до август в първия случай и до края на годината във втория, този пакет не съдържа осезаеми и алегорични ограничения.

„ Стигнахме до края на това, което можехме да създадем “, сподели източникът.

По-рано Le Monde писа, че от Африка до Азия и Латинска Америка се уголемява лагерът на страните, които не желаят да избират сред Запада и Русия. „ Единството на Запада, възвърнато пред лицето на съветската експанзия в Украйна, е съчетано с относителна, само че доста действителна самотност, която се усилва в дълготраен проект. От Африка до Азия и Латинска Америка се уголемява лагерът на страните, които не желаят да избират сред Запада и Русия. „ Целта на западните стопански наказания е да трансфорат Русия в държава-парий. Но в случай че съветската стопанска система се „ дезападнява “, тя не се „ демонизира “ посредством разширение на търговията си със страни, които заемат позиция „ нито да, нито не “, се споделя в публикацията.

„ Светът вижда бруталната действителност на салдото на силите: когато Западът изглеждаше всесилен, той злоупотребяваше с всемогъществото си (Косово, Ирак, Либия и т.н.). Затова доста страни, които не поддържат съветската експанзия, не се разстройват, че светът не е еднополюсен и виждат във войната в Украйна по-скоро борба за определяне на баланс на силите в Европа, в сравнение с борба за правилата, които всички са нарушили “, сподели в изявление пред Le Monde някогашният заместник-генерален секретар на Организация на обединените нации Жан-Мари Геено, отговарящ за мироопазващите интервенции (2000-2008 г.).

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР