Единният портал за ще заработи до дни, обяви представляващият Висшия

...
Единният портал за ще заработи до дни, обяви представляващият Висшия
Коментари Харесай

Единният портал за електронно правосъдие тръгва до дни

Единният портал за ще проработи до дни, разгласи представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев.
„ За интервал от два месеца беше отсрочено образуването на електронни каузи през единната осведомителна система, тъй като трябваше доизчистване на механически моменти “, сподели той в границите на полемиката по Планът за възобновяване и резистентност, който ще се финансира с евросредства, цитира го БНР.
 Електронно правораздаване - правила за прилагане и даже реклама от съдилищата, към този момент на публично разискване Електронно правораздаване - правила за прилагане и даже реклама от съдилищата, към този момент на публично разискване
Връчване на призовки и известия от съда да може да става по електронен път – това регламентират нови промени в Гражданско-процес...
„ От 10 декември тя би трябвало да стартира да действа във всички органи на правосъдната власт “, добави Магдалинчев.
Министърът на правораздаването Десислава Ахладова разгласи, че с обезпеченото финансиране по Плана „ след въвеждането на дигитализацията когато и да е жителите и бизнеса ще могат да наблюдават придвижването на делото и да наблюдават всяко вероятно закъснение на процедурите и периодите “.
„ Това неизбежно ще докара до бистрота. Предвиждаме също по този начин опцията по електронен път, от всяка точка на страната да може да бъде подадено да вземем за пример заявление или искова молба “, добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР