Единната стратегия за буферни паркинги е едно от ефективните решения

...
Единната стратегия за буферни паркинги е едно от ефективните решения
Коментари Харесай

Министерството на транспорта и съобщенията събра ресорните институции във Видин за намиране на решение с пропускателността на границата

Единната тактика за буферни паркинги е едно от ефикасните решения за справяне с опашките от тежкотоварни коли на граничните контролно-пропускателни пунктове. Това бе общото мнение на срещата на заместник-министър Николай Найденов с представители на отрасловите институции във Видин. В диалозите участваха регионалният шеф Любен Иванов, заместник-кметът Светослав Скорчев, представители на Агенция „ Пътна инфраструктура ", Агенция „ Митници ", Министерство на вътрешните работи и други ангажирани служби. Домакин на срещата бе българо-румънското смесено сдружение " Дунав мост Видин - Калафат " АД. Разговорите са продължение на самодейността на министър Николай Събев за предприемане на ограничения за облекчение на трафика през граничните пунктове.

Предложението за единна тактика е показано за разглеждане от Междуведомствения съвет, който координира работата на граничните пунктове. По предложение на Министерството на превоза и известията в съвета ще се включат и представители на виновните организации и дирекции, имащи директно отношение към ГКПП-тата.

Българската страна, посредством Министерство на външните работи, ще изпрати нота до румънската страна за осъществяване на поетите задължения по подписаното Споразумение сред държавните управления на двете страни за взаимен надзор за прекосяване на границата.

Сред останалите оферти за облекчение на трафика на Дунав мост при Видин беше отварянето на странични коридори, въвеждане на електронна система за ориентиране на камионите от буферните паркинги към граничния пункт, смяна на местоположението на центъра за фитосанитарен надзор, отклонение на колоната с тежкотоварни коли сред прилежащи села, стартиране на фериботна линия и други.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР