Единната система за прием в първи клас за гард като

...
Единната система за прием в първи клас за гард като
Коментари Харесай

Заместник-кметът на София Тодор Чобанов с много важна информация за приема на първолаците! Колко свободни места ще останат?

Единната система за банкет в първи клас за гард като София няма по какъв начин да удовлетвори всекиго, само че тя се приема на база всеобщата потребност на града.

Това съобщи заместник-кметът на София Тодор Чобанов в утринния блок на Българска национална телевизия.

“7-8 учебни заведения ще са по-натоварени при приема, само че ще има и такива, в които ще останат свободни места. По проект ще останат над 1000 свободни места за първолаци. Няма по какъв начин това е част от демографията ни”, добави той.

Припомняме, че през днешния ден стартира подаването на документи за банкет на децата в София в първи клас. Срокът е до 16 май в това число.

“За банкет има много демократичен режим у нас, тъй като въпреки всичко има право на избор за кандидатстване”, сподели още Чобанов.

“Няма по какъв начин да няма общо предписание, там където има уседналост, се одобряват най-бързо децата, с цел да може родителят да ги води в региона, в който живее. Идеята е да натоварим отмерено просветителната мрежа и детето да не пътува рано сутрин”, разяснява зам.-кметът на София.

“Адресът на майката е адресът на детето, водещият родител е на майката и това не е нещо ново. Този модел е от години. Затова и той е водещ в законодателството”, съобщи още той.

“При несъблюдение на критериите за уседналост просто няма да се употребяват преимуществата, само че има задоволително места в София, ще има 7-8 учебни заведения, които ще са по-натоварени при приема, съобщи заместник-кметът на столицата”, разкри Чобанов.

Той посочи, че даже и да не са признати в най-желаното, децата ще може да бъдат признати в други образователни заведения, където бройките няма да са заети.

“За облекчение на приема най-вероятно по-следващата година ще има програмен продукт, който ще прави класирането. Това ще разреши потреблението на актуалната система за картиране и ще е много по-справедливо определянето на това коя постройка в кой регион се намира”, добави зам.-кметът на София.

“Критерий за банкет по отношение на местоработата на родителя е много рисков, защото доста родители съумяват за изфабрикуват документ за работно място, в което не работят. Оказа се, че хората си измислят специалности, които не съществуват”, приключи Тодор Чобанов.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР