Единната информационна система на Гаранционния фонд блокира след профилактика през

...
Единната информационна система на Гаранционния фонд блокира след профилактика през
Коментари Харесай

Системата на гаранционния фонд блокира, още бави застраховките Гражданска отговорност

Единната осведомителна система на Гаранционния фонд блокира след профилактика през почивните дни, алармираха фенове на Българска национална телевизия. От ведомството обясниха, че са спрели системата краткотрайно от 8 часа на 29 юни до 8 часа на 30 юни.

 

" След осъществяване на профилактиката породиха някои механически усложнения, свързани с високия брой поръчки за подписване на застраховка „ Гражданска отговорност “ на автомобилистите и времето за обработката им ", обясниха от Фонда.

 

От институцията оповестиха, че системата към този момент е проработила, само че продължава да има закъснение при осъществяването на инспекции и издаването на нови полици по Гражданска отговорност.

 

Единната осведомителна система за оценка ръководство и надзор на риска (ЕИСОУКР) свързва осведомителните системи на КАТ-МВР и застрахователите, предлагащи наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “ на автомобилистите. Това разрешава всяка подписана застраховка да се регистрира в действително време в Информационния център към Гаранционния фонд, а контролът да се прави по електронен път. В момента точно тази функционалност е затруднена.

 

От Комисията за финансов контрол припомнят, че съществуването на осигурителен контракт по наложителната застраховка се удостоверява със застрахователна лавица. Така може да се подсигурява, че фактически имате подписана " Гражданска отговорност ", в случай че ви ревизират.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР