Единната безплатна електронна платформа за обучение на МОН – Дигитална

...
Единната безплатна електронна платформа за обучение на МОН – Дигитална
Коментари Харесай

Над 17 000 учители ще бъдат обучени за работа с „Дигиталната раница“

Единната безвъзмездна електронна платформа за образование на МОН – „ Дигитална раница “ – навлиза в нов стадий от своето развиване. Почти всички действия по създаване ѝ към този момент са завършили и са качени всички учебници от 1. до 7. клас. Oт идната образователна година пък там ще се намират и учебниците от 8. до 12. клас.

Сега МОН оповестява, че стартира процесът по образование на учителите, които ще би трябвало да работят с платформата и да употребяват новаторски способи на преподаване. По данни на просветното ведомство през образование ще преминат 17 323 учители. Всеки от тях ще придобие подготвеност да употребява всички функционалности и запаси на системата и ще научи по какъв начин да приготвят електронни уроци по своите предмети, след което да ги разгласява в „ Дигиталната раница “.

Обученията са за два квалификационни заема – общо 32 часа.

Предстоящите курсове за учителите ще се организират по 109 стратегии, създадени от 9 университета и 14 обучителни организации. Педагогическите експерти, взели участие в програмата, ще получат уверение с присъдени квалификационни заеми.
С какво е пълна „ Дигиталната раница “
Към момента в платформата са заложени освен учебниците, само че и разписание по предмети и дни за всеки възпитаник от 1. до 7. клас. При потребност може да се генерира и онлайн класна стая.

Родителите и учениците могат да получат достъп до платформата, като основат персонален профил с неповторим идентификационен код на ученика. След това те ще могат да наблюдават по какъв начин се развиват децата им в учебно заведение, както и да виждат оценките и отсъствията им когато и да е.

Друг стадий от развиването на платформата „ Дигитална раница “ е прибавянето на наличие – онлайн уроци, извършения, проби, основани и споделени от самите учители. За всеки утвърден и оповестен урок съответният преподавател получава 179 лв.. Няма ограничаване в броя на уроците, които един учител може да предложи за национално утвърждение.

При създаването им учителите могат да употребяват към този момент наличните в платформата електронни запаси – изображения, интерактивни презентации, анимации, 3D модели, видео клипове и други

Предстои верифициране на към този момент основаните уроци по време на Коронавирус пандемията, които са били употребявани от учителите тогава.

Платформата „ Дигитална раница “ е финансирана по план BG05M2ОP001-2.012-0001 „ Образование за утрешния ден “, финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък ”.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР