„Единна партия е сложно понятие за БСП. Противоречията няма да

...
„Единна партия е сложно понятие за БСП. Противоречията няма да
Коментари Харесай

Димитър Ганев: При спада на ГЕРБ не се вижда ръст на БСП

„ Единна партия е комплицирано разбиране за Българска социалистическа партия. Противоречията няма да спрат, само че ще бъдат туширани поради изборите “. Това сподели пред БНР политологът Димитър Ганев от изследователския център " Тренд ".

По думите му в партията е настъпила „ огромна смяна, за която не се приказва задоволително “:

„ Имаше една вътрешнопартийна нехомогенна съпротива по отношение на Корнелия Нинова. Тя съумя да извоюва цялостна победа над тази съпротива. Промяната идва оттова, че има вътрешнопартийна съпротива, консолидирана към Кирил Добрев и е единствената в партията “.

В предаването „ Нещо повече “ Ганев добави, че отливът на доверие по отношение на ГЕРБ не се обръща в политически капитал за Българска социалистическа партия:

„ При спада на ГЕРБ не се вижда растеж на Българска социалистическа партия, а на други партии… Много мъчно би могло да има настройка без ГЕРБ и Българска социалистическа партия в идващия парламент “.

Според политолога, разглеждайки митинга през последните два месеца, се вижда насъбрана отмалялост и има вреда върху мащаба.

„ Организаторите вярно смениха тактиката с великите национални въстания. Ако беше останал всекидневен напор, щеше да се трансформира във фоново събитие. Само да не стане с великите национални събрания същото и те да станат безинтересни. Ако този инструмент стартира да не работи, уредниците ще би трябвало да мислят за смяна. Това ми се коства към този момент изчерпано… Властта се пробва да умори митинга, само че в случай че направи огромна нелепост, може да възбуди нова вълна “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР