Единна народна партия, мандатоносителят наНие идваме, е регистрирана официално на

...
Единна народна партия, мандатоносителят наНие идваме, е регистрирана официално на
Коментари Харесай

Защо ЕНП участва в жребия на ЦИК, а няма листи?

Единна национална партия, мандатоносителят на " Ние идваме ", е записана публично на изборите, без да има листи с кандидат-депутати, заяви представителят на ЦИК Росица Матева пред OFFNews.

Причината е, че от ЕНП не са подали заявката за заличването си от парламентарните избори на 2 октомври в указаните в Изборния кодекс периоди. Съответно Централната изборна комисияе длъжнада ги впише като участник в изборите и да им отрединомер на бюлетината при тегленето на жребия, изясни Матева.

На 28 август водачите на гражданското придвижване " Ние идваме " Арман Бабикян и Николай Хаджигеновизненадващо оповестиха, че се отказватда вземат участие впарламентарния избор, защото " обединяването е останало на думи ". Двамата от дълго време приканват за необятна коалиция на всички партии на митинга, искане към което се причисли и един от водачите на " Демократична България " Христо Иванов.

На 17 август " Ние идваме! ", с мандата на Единна национална партия, се записва в ЦИК за присъединяване във вота.

Същевременно през днешния ден ЦИК заличи регистрацията за изборите на партията на някогашния кмет на София Стефан Софиянски " Съюз на свободните демократи ", след катоССДсе коалира предизборно с партията на Стефан Янев " Български напредък ".

Пред OFFNews Росица Матева съобщи, че за разлика от партията на Софиянски, от ЕНП не са си подали в точния момент заявката за изтриване на регистрацията им във вота на 2 октомври и в този момент ще би трябвало да " вземат участие " в изборите, само че без да имат импортирани описи с претенденти за народни представители.

А Димитър Димитров от ЦИК посочи пред OFFNews, че номерът, който беше изтеглен за ЕНП в бюлетината, ще бъде прескочен. " Няма по какъв начин да се гласоподава за нещо, което го няма ", сподели той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР