Единият вариант е силна партийна кандидатура. Другият е фигура, която

...
Единият вариант е силна партийна кандидатура. Другият е фигура, която
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Работихме много за съставянето на кабинет, два са вариантите за премиер

Единият вид е мощна партийна кандидатура. Другият е фигура, която да събира по-широка социална поддръжка в обстановка, в която обществото е разграничено – по-компромисна фигура.

Това съобщи в предаването „ 120 минути “ по БТВ зам.-председателят наГЕРБТомислав Дончевден преди приемането на мандата за сформиране на държавно управление, съобщи novini.bg.

Предложениетоза министър-председател от ГЕРБ-СДС ще получи досието от президента Румен Радев.Според Дончев за съставянето на кабинет се е работило доста време:

„ Търсим хора, които ще бъдат публично допустими, с известност и които ще правят работа.Ние сме в обстановка, в която ме питате с чия поддръжка кабинетът може да мине.

Отговорът е - с поддръжката на всички и с поддръжката на никой. Ние докарахме обстановката след двата месеца, отпуснати от президента, никакъв съдружен формат не е вероятен “, добави зам.-председателят наГЕРБ.

Според него изкопаните пропасти сред политическите сили са дълбоки и даже да има аритметично болшинство, то няма да „ роди нищо положително. Ще създадем финален опит през идната седмица да приказваме с всички. В политиката би трябвало да има съответни планове.

Това ще е още един цикъл от диалози “, уточни Томислав Дончев. „ Няма да излезем от обстановката, в случай че всички заедно сме разсърдени на Нидерландия. Това се дължи на две години политическо безвремие.Ние сме огромни майстори в това да убедим света, че сме най-корумпирани.

Другите страни не вършат по този начин “, разяснява тойотхвърлената кандидатура на България за Шенген. Според него позицията на България би трябвало да е твърда и сигурна. „ Не мисля, че Рюте разяснява качеството на оградата, а 50 евро такса за прекосяване. Надявам се това да не е правилно. Съоръжението не може да спре мигрантите, само че може да помогне на служителите на реда “, добави Дончев.

Бившият вицепремиер изясни, че машинното гласоподаване няма да изчезне.„ Остава електронната памет. Ако има опасения, че има нещо неправилно – тя може да се ревизира. С всички кавги в Народното събрание ерозирахме доверието. В еволюцията на демокрацията сме дали опция на гласоподавателите да упражнят гласа си. Все по-малко българи се интересуват от присъединяване в изборите – това е огромният проблем “, акцентира Дончев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР