Единият съпредседател на ДПС - Делян Пеевски, не се яви

...
Единият съпредседател на ДПС - Делян Пеевски, не се яви
Коментари Харесай

ДПС: Изпълнихме нашите ангажименти - да подкрепяме без да участваме в управлението

Единият съпредседател на Движение за права и свободи - Делян Пеевски, не се яви на " Дондуков " 2 за консултациите при президента Румен Радев преди връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на 49-ото национално заседание. Движението бе показано от другия съпредседател Джевдет Чакъров, както и зам.-председателя Йордан Цонев, Халил Летифов, Станислав Анастасов и зам.-председателя на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид.

По-рано на " Дондуков " 2 и ГЕРБ-СДС се явиха при президента без водача си Бойко Борисов.  

Румен Радев попита ДПС как виждат ролята си в идващия мандат и по какъв начин преценят шанса за съставяне на държавно управление с първия мандат, а в случай че той не се случи - има ли късмет за друго болшинство в границите на този парламент. 

" Държавата би трябвало да има предвидимост и непоклатимост, по тази причина позицията ни не се е трансформирала за това да се откри формула, с цел да има държавно управление. Нашата поддръжка постоянно е била предвидима и поредна ", изясни Чакъров. И добави, че Движение за права и свободи е подкрепяло държавното управление изключително с политиките, свързани с европейския път на страната.

Днес и на следващия ден Радев организира съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание за сформиране на държавно управление, като с Движение за права и свободи завършва и първият кръг. Утре президентът ще посрещне представители на парламентарната група на " Възраждане " от 9:30 ч., представители на " Българска социалистическа партия за България " - от 11:30 часа, и на ПГ на " ИТН " - от 14:00 часа.

Оставката на премиера Николай Денков беше подадена на 5 март в Народното събрание. На идващия ден тя беше приета единодушно с 216 гласа " за ". Така се завъртя и конституционната процедура по осъществяване на съвещания, след която следва президентът да връчи мандат за сформиране на държавно управление.

Движение за права и свободи не вземат участие в договарянията сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, като към този момент дадоха поръчка и че не желаят да вземат участие с министри в кабинета, въпреки опозицията да ги упреква, че са в негласна коалиция с първите две сили в Народното събрание. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР