Единият пристигна това лято и впечатли с габарити – 195

...
Единият пристигна това лято и впечатли с габарити – 195
Коментари Харесай

Езе и Малембана – кулите-близнаци в сърцето на Локо Пд

Единият дойде това лято и впечатли с габарити – 195 сантиметра и 85 кг.

Другият към този момент втори сезон оперира в сърцето на защитата за Локомотив Пловдив и със своите 197 сантиметра е най-високият в родния футболен хайлайф.

Началото на сезон 2019/2020 беляза старта на едно партньорство, което почитателите на „ смърфовете” се надяват да следят още дълго време. Дейвид Малембана и Стивън Езе може и да са при започване на взаимната си задача, само че към този момент придадоха много заплашителен тип на локомотивската отбрана.

ЗА ПАРТНЬОРСТВОТО С МАЛЕМБАНА

Стивън Езе: „ Приятно ми е да играя с него. Той е добър сътрудник, слуша. Всъщност двамата се слушаме, връзката е на равнище, опитваме се да вършим всичко в точното време. Харесвам го като футболист, тъй като неговият жанр на игра е непосредствен до моя – мощен е физически, влиза доста крепко, прави правилните неща в подобаващите моменти. Затова съм благополучен да играя с него.”

Дейвид Малембана: „ Основният акцент за добър синхрон сред двама централни бранители е доверието. Той знае, че когато влезе в единоборство, аз му вардя гърба, същото важи и в противоположната посока. Така, че в основата е доверието, с цел да няма проблеми.”

ЗА АДАПТАЦИЯТА НА МАЛЕМБАНА

Малембана: „ Нямах компликации с акомодацията в тима. Беше ми прелестно да се срещна с новите си съотборници, които ме посрещнаха топло и задушевно. Може би не e нещо особено, само че за мен беше ново чувство.”

Езе: „ Опитвам се да му оказвам помощ да свикне по-бързо. Дори и с българския език се пробвам да му оказа помощ. (смее се)”

НАЙ-ВАЖНОТО ЗА ЕДИН ЦЕНТРАЛЕН ЗАЩИТНИК?

Малембана: „ Най-важното за един централен бранител е да бъде спокоен. Знаем, че сме най-високите футболисти в шампионата ви, само че всеки неприятелски състезател се пробва да завоюва топката по всевъзможни способи. Може би за снажни състезатели като нас е по-трудно спрямо някой по-нисък, тъй като ние просто нямаме право да загубим висока топка.”

Езе: „ Не съм склонен с мнението, че съм муден. Някои високи централни бранители в действителност са по-бавни, само че не трябва да слагате всички под общ знаменател. Ето, аз съм огромен, висок, само че не съм муден никога.”

ДВЕТЕ КУЛИ-БЛИЗНАЦИ?

Езе и Малембана: „ Никога не сме чували този израз преди.”

ПЪРВИТЕ СТЪПКИ ВЪВ ФУТБОЛА

Малембана: „ Започнах в Динамо Дрезден, прекосих през всички гарнитури, след това играх в 4-а дивизия, в централно- северната част на Германия за Госларер. След това се озовах в Берлин в Динамо, където изкарах още 3 години в 4-ото равнище на немския футбол.”

Езе: „ Направих първите си стъпки във футбола в нигерийския Лоби Старс. Юноша съм на този тим. Стигнах до мъжкия отбор, играх в шампионата на Африка. И ето ме в този момент тук в България. Как прекосих в Локомотив ли? Бях на един шампионат в Мароко с националния тим на Нигерия, когато от клуба се свързаха с моя сътрудник. Предложиха ми контракт и опцията да играя за отбора. Съгласих се с предложните ми условия и в този момент съм в Пловдив.”

ЗА ЖИВОТА В РОДИНАТА И БЪЛГАРИЯ

Малембана: „ Животът от една страна е тежък там, всичко е доста подредено, постоянно се възнамерява какво ще правиш, само че от друга – животът в Германия е добър, тъй като няма какво да се обърка. Много е друго по отношение на това, което се случва в България. В Германия всеки е фокусиран върху работата и парите, в България хората се любуват повече на живота. Пият кафе, приказват си, срещат се, много разлики има по отношение на немските разбирания. На мен обаче този метод на живот ми подхожда повече от живота в Германия.”

Езе: „ Има толкоз доста разнообразни неща сред тези два континента - Африка и Европа. Разликата е голяма. Специално за Пловдив мога да кажа, че градът е спокоен, хората тук не мислят единствено за пари, а обръщат внимание на себе си. В Африка не е елементарно, изключително в случай че си дете и искаш да станеш футболист, просто няма нужните условия, до момента в който в България ги има и от тази позиция е по-лесно. Ако нямаш мощен темперамент, е невероятно да станеш професионален състезател и да практикуваш футбол в Африка.”

ЕЗЕ ЗА ОТПАДАНЕТО ОТ ОТБОРА НА НИГЕРИЯ ЗА МОНДИАЛ 2018

„ Не се усещах зле, дори бях горделив, че попаднах в разширената група на националния тим за Световното състезание в Русия през 2018-а година. Нигерия е огромна страна, за мен попадането измежду 30-те най-хубави футболисти в страната беше триумф. Да, не отидох на шампионата, само че не се натъжих. Ако не бях добър футболист, в случай че не се бях трудил старателно от самото начало, изобщо нямаше да попадна в тази група. Благодаря на Господ за всичко и правя оценка повиквателната от треньора на националния тим.”

УЧАСТИЕТО В ЛИГА ЕВРОПА

Малембана: „ Играхме доста добре във всички срещи. Нямаше слаб мач от нашия тим, може би единствено един дуел против Спартак Търнава на открито, когато не стояхме толкоз добре, само че продължихме напред в шампионата. Във Франция против Страсбург се справихме доста добре, в случай че не бяхме играли с 10 индивида в Пловдив нищо не се знаеше, можехме да стигнем още по-далеч, само че това е футболът.”

Езе: „ Имах проблеми с визата, само че въпреки всичко отпътувах за Франция. Важното е, че взех присъединяване в мача, тъй че всичко завърши сполучливо за мен.”

НАСТОЯЩИЯ СЕЗОН И… ВИКОВЕТЕ НА АКРАПОВИЧ

Езе: „ Силно имам вяра в отбора през този сезон. Играем мъдро, като тим. Сега сме на трето място и, в случай че Господ е благоразположен към нас и вземем трите точки в София против Левски,ще бъде прелестно. Мисля, че през този сезон ще се представим много по-добре от предишния.”

Малембана: „ Акрапович е извънреден експерт. Иска същото отношение от нас. Понякога тренировките са тежки, само че единствено със здрава и поредна работа се реализират нужните резултати. Така, че всичко е наред.”
„ Виковете му по време на мач? Това е мъжки спорт. Не виждам проблем, че от време на време треньорът покачва звук по време на мач. Всеки крещи: аз, Езе, Акрапович… Ако е ползотворно – за какво не?”

ИДОЛИТЕ И ЛЮБИМИТЕ ОТБОРИ

Малембана: „ Любимият ми футболист е Върджил ван Дайк, поради неговото успокоение. Той е мощен, здрав, не губи топката, Играе всеки мач, в никакъв случай няма травми. Той е един от най-хубавите футболисти в света сега.”

Езе: „ Харесва ми този тъмнокожият в Тотнъм – Санчес. Допада ми неговият жанр. Разбира се, Върджил ван Дайк, също е доста първокласен футболист и може да ти послужи за ентусиазъм, само че моят любим е Давинсон Санчес. „

Малембана: „ Аз съм от Арсенал.”

Езе: „ Манчестър Юнайтед.”

МАЧ МЕЖДУ ГЕРМАНИЯ И НИГЕРИЯ – ДЕЙВИД Е В СЪСТАВА НА „ БУНДЕСТИМА”, А ЕЗЕ ИГРАЕ СРЕЩУ НЕГО. КАКЪВ ЩЕ Е КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ?

Малембана: „ 0:0, тъй като и двамата сме бранители и никой няма да може да вкара.”

Езе: „ Германия е огромна футболна мощ, нигерийският тим също е доста добър. 0:0 е прекрасен резултат,защото всеки от нас ще си е извършил задачата да не допусне гол във вратата си.”

АКО ПУСНЕМ ЕДНА ТОПКА СЕГА, КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ ЕДИНОБОРСТВА ОТ 10 ВЪЗМОЖНИ?

Малембана: „ Резултатът ще е 5:5 или 6:5 за него. Ако има шанс, даже 7:5.”

Езе: „ Аз имам вяра в неговите благоприятни условия. Той също е доста здрав. Шансовете ни са 50:50. Важно е кой ще тръгне по-бързо към топката и кой ще застане по-добре с тялото. Това е в основата на извоюваната висока топка.”

ЗА ФЕНОВЕТЕ НА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

Малембана: „ Не мога да пея. Знам „ Само Локо”. Обичам да пея с почитателите, само че казусът е, че не знам езика. Когато го науча, давам обещание, че ще пея с почитателите.”

Езе: „ Когато взехме Купата, пях с почитателите, само че те ми помагаха. Музиката звучеше и аз просто се включих.”

ПРЕДПОЧИТАНИЯ В МУЗИКАТА

Езе: „ Обичам музиката. Когато съм благополучен си пея, само че у дома. Обичам нигерийските ритми.”

Малембана: „ Крис Браун е моят обичан реализатор.”

ПОЗНАНИЯТА Пожарна охрана БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Езе: „ Добро утро”… Много ми е мъчно да запаметявам тези думи.”

Малембана: „ Сам”, „ идва”, „ положително утро”. Не повече.”

ЗА БОСА ХРИСТО КРУШАРСКИ

Езе: „ Шефът си е началник, без значение в каква светлина го виждате. Дори да е раздразнителен от време на време, той би трябвало да резервира самообладание. Просто такава му е позицията. Ето, аз съм професионален футболист и знам какво е потребно за мен. Аз почитам хората, даже те да не ме почитат от време на време. Аз мога да работя с всеки. Няма проблем в това отношение. Пак споделям, експерт съм, знам какво желая, по какъв начин да го реализира в точното време.”
„ Аз съм благополучен да бъда в този клуб поради почитателите. Имам възприятието, че поради тях мога да дам повече, от това, което съм дал досега. Не мога да кажа повече, аз към момента имам контракт с клуба. В края на договора ще реша какво да върша. Няма потребност да получавам предложение за нов договор преди сегашния ми контракт да изтече. Чак тогава ще реша какво да върша.”

КОМУНИКАЦИЯТА С ВРАТАРЯ МАРТИН ЛУКОВ

Езе: „ Много е значима. Нямаме проблем с връзката, тъй като Луков приказва добър британски. Затова на терена всичко е наред.”

Малембана: „ Много е значимо, тъй като той може да те направлява. Винаги е зад теб. Говори британски, нямам проблем с връзката.”

СРЕЩУ КОЙ НАПАДАТЕЛ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО БЕШЕ НАЙ-ТРУДНО?

Езе: „ Кешеру – умел е, техничен е, заема авансово добра позиция. Срещу подобен вид състезател би трябвало да играеш мъдро. Невинаги когато идва покрай теб, би трябвало да търсиш контакта с него. Трябва да мислиш доста, да стигаш до топката преди него поради по-добрата позиция, която си заел на терена авансово. Трябва да си доста съсредоточен и фокусиран против подобен вид състезатели.”

Малембана: „ Вандерсон. Играх вдясно един мач с Лудогорец, не обичам този вид дребни, технични и бързи футболисти, които сменят посоката – ту вляво, ту вдясно. За нас е по-лесно против някой като нас - добре комплициран. Но има и друго: в случай че играчът е по-нисък и бърз, само че не играе мъдро, тогава не е толкоз мъчно.”

НАЙ-ДОБРИЯТ ЗАЩИТНИК?

Малембана: „ Най-добрият е Рио Фърдинанд. Той се отхвърли. Беше превъзходен, здрав, имаше всичко, от което се нуждае един централен бранител.”

НАЙ-ДОБРИЯТ ТАНДЕМ

Езе: „ Фърдинанд и Тери.”

Малембана: „ Аз споделям Рамос и Пепе от Реал Мадрид. Нямаше по-добри от тях.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР