Единият от загиналите в пограничното полско село Пшеводув беше погребан

...
Единият от загиналите в пограничното полско село Пшеводув беше погребан
Коментари Харесай

Погребаха с почести единия от загиналите от ракетата в Полша


Единият от починалите в пограничното полско село Пшеводув беше заровен с почести през днешния ден. Това бе първото от общо две погребения след случая, при който паднала там и породи опасения, че войната в Украйна може да прерасне в по-мащабен спор.

Двете жертви потопиха селото в тъга. Преди погребението локалният духовник Богдан Важни разказа двамата починали като " доста положителни хора ". Техни съселяни описаха пред Ройтерс по какъв начин са помагали на украински бежанци.
Изпратиха единия от починалите от ракетата в Полша
Снимка: EPA

Полските управляващи взеха решение траурните церемонии да бъдат проведени с детайли на държавни погребения - с почетна рота и публични представители, само че приканиха всички да уважат нещастието на околните и да съобразят с това държанието си.

Мъжът, заровен през днешния ден, е 62-годишният Богуслав, който работел в локалния обект за сушене на зърно, когато там паднала ракетата. От почитание към фамилиите им множеството медии не разгласиха фамилните имена на жертвите, съобщи Българска телеграфна агенция. Погребението на другия умрял, 60-годишния Богдан, ще е на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР