Единият от задържаните за катастрофата в Бургас е на 15

...
Единият от задържаните за катастрофата в Бургас е на 15
Коментари Харесай

Мариана Тошева : Единият от задържаните за катастрофата в Бургас е на 15 години

Единият от арестуваните за злополуката в Бургас е на 15 години, сирийски жител, споделя се Омар и е част от бежанския център в Харманли. Установено е, че е напуснал центъра на 22 август. Констатирано е, че има 2 или 3 излизания и н яма завръщане до два-три дни. Уведомена е полицията, с цел да се разгласи за търсене, съобщи на брифинг Мариана Тошева, ръководител на Държавната организация за бежанците, предава Българска национална телевизия. 

По думите ѝ от 22 август мъжът не се е прибирал в центъра и не се знае къде е той, не е ясно и дали той е управлявал рейса.

Момчето е подало молба при започване на юни за събиране на семейство, родителите му са в Турция, на 23 юни е получил позволение за събиране. След създалите се условия тази процедура ще бъде прекъсната, добави Мариана Тошева.

Тя посочи, че всяка вечер след 22 часа, откакто се затвори центърът, се ревизира дали всички хора са в стаите си или на територията на центъра

Има 700 индивида в центъра. Другото лице, за което ни оповестиха е, че през 2014 година емигрант с филантропичен статут от Сирия, финален прочут адрес някои споделиха, че е в София, други споделиха Стара Загора, той не е регистриран в някои от центровете. Обръщали сме се с писмо към господин Рашков, жандармерия, която да охранява центъра. Има 700 индивида на огромна повърхност и 10 охранителя за цялата нощ. Присъствие на жандармерия в предходни години е доказвало своята успеваемост, за трафиканти да не приближават центъра, да няма късни прибирания и опити да се влезе, има пролуки в оградата, отнякъде може някой да влезе, добави Мариана Тошева и акцентира, че контролът не е намалявал.

Димитър Киров, заместник-председател на Държавната организация за бежанците, съобщи, че всяка заран се прави оглед на местата за настаняване.

При неявяване повече от 48 часа тяхната процедура може да бъде прекъсната. Две лица отсъстват сега, които не са се завърнали, само че не са изтекли 48 часа от тяхното неприбиране в центъра, добави Димитър Киров.

Областен шеф на Хасково Минко Ангелов съобщи, че са водени диалози за присъствието на жандармерия, която да управлява сигурността в бежанския център. И добави, че се следи нарастване с 24% на бежанския напън през юни и юли.

По думите му реакцията на управляващите е била забавена и има забележки при построяването на защитата на границата.

Направихме обход на границата в края на предходната година, имаше 6 компрометирани сектора, стартира ремонт на оградата, сподели още Минко Ангелов.

Около 5.00 часа тази заран рейс с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на гонене с полицията в Бургас. Загинаха двама служители на реда, преследвали рейса с мигранти.

Общо петима са към този момент арестуваните след тежкия случай от през днешния ден, при който починаха двама чиновници в Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР