Единият от убитите при терористичната атака с нож в Лондон

...
Единият от убитите при терористичната атака с нож в Лондон
Коментари Харесай

Жертвите на атентата в Лондон са криминолози от Кеймбридж

Единият от убитите при терористичната офанзива с нож в Лондон в петък е бил специализант по право и криминология в университета в Кембридж, занимаващ се с въпроса за рехабилитация на пандизчиите и връщането им в обществото, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Това удостовери заместник-ректорът фамозния английски университет Стивън Туп, като добави, че 25-годишният Джак Мерит е бил координатор на курс по програмата " Обучение дружно ". Другата жертва, чието име към момента не се оповестява, е някогашна студентка в университета и също е била участничка в програмата. В деня на атентата те били на честване на 5-ата годишнина на програмата, което се провеждало покрай мястото на нападението - известния Лондонски мост на река Темза, предава Българска телеграфна агенция.

Нападателят Усман Хан се оказа наказан терорист, излязъл предварително от пандиза наскоро. Той бе убит от полицията, откакто инцидентни минувачи съумели да го повалят на земята, след което той посочил зареден с експлозиви гибелен пояс, който се оказал единствено реплика.Жертвите на атентата в Лондон са криминолози от Кеймбридж

" Това, което трябваше да бъде една щастлива опция да се отбележат достиженията на тази неповторима и обществено преобразуваща стратегия, проведена от Института по криминология, бе прекратено от един неизразим престъпен акт ", сподели Стивън Туп.

Служител на университета в Кембридж е измежду тримата ранени при офанзивата.

28-годишният нападател е бил освободен условно от пандиза предходната година, откакто излежал 6 години от присъдата си по обвинявания в тероризъм. Според лондонската полиция той е работил самичък, замисляйки и извършвайки своята брутална улична офанзива.

Джихадистката формация " Ислямска страна " (ИД) обаче пое отговорност за офанзивата и съобщи, че Хан е " неин боец ".Жертвите на атентата в Лондон са криминолози от Кеймбридж

Самоличността на тримата ранени от терориста към момента не е посочена от полицията. Стана известно, че един от тях към този момент е освободен от болничното заведение, а другите двама са в устойчиво положение. Лекарите споделиха, че те се оправят сполучливо с физическите си контузии, само че че може да минат месеци преди да преодолеят психическите.

Лондонският мост в центъра на английската столица за повторно става сцена на терористична офанзива, отговорност за която поема ИД. През 2017 година на същото място бяха убити 8 души.

Жертвите на атентата в Лондон са криминолози от Кеймбридж
Британският министър председател Борис Джонсън упрекна през днешния ден политиката на лейбъристите за терористичната офанзива в петък. Той сподели, че нейното предходно " левичарско държавно управление " било отговорно за политиката, която разрешила освобождението на " рискови нарушители " като Усман Хан.

В момента правосъдното министерство незабавно преразглежда освобождението от пандиза на 70 терористи и министър председателят реакционер даде обещание да предприеме ограничения против предварителното освобождение на хора, наказани за съществени престъпления. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР