Единият от президентите на волейболния Левски София Давид Давидов сподели

...
Единият от президентите на волейболния Левски София Давид Давидов сподели
Коментари Харесай

Президент на волейболния Левски: На всеки пост в първия състав ще имаме юноша от школата

Единият от президентите на волейболния Левски София Давид Давидов показа за клубния уебсайт на " сините " мнение по разнообразни тематики, свързани с предишния и идния сезон.

Г-н Давидов, равносметката след сезона при подрастващите е отбрана на купите в 4-те възрасти при момчетата, злато, сребро и две 5-и места при девойките. Каква е оценката ви за това показване?

- Изключително задоволени сме от представянето на нашите млади състезатели. Нашият фокус като клуб постоянно е бил предпочитано ориентиран към школата ни и тези резултати дават нужното чувство за възвръщаемост на вложените старания и средства.

За отбелязване е първата ни купа при девойките след единствено две години работа в женско направление. Именно там ще насочим повече старания в идните сезони.

В мъжкото направление очевидно има неизменност в постигането на положителни резултати. Какво може да се търси още там?

- При момчетата съумяваме да задържим това високо равнище към този момент три години. Нормално е да желаеме да продължим това показване, само че ясно си даваме сметка, че конкуренцията ще пораства – изключително при по-ранните възрасти.

На база на тези резултати е разумно да целим включването на от ден на ден състезатели от школата в мъжкия тим на клуба.

Тази наклонност ще бъде затвърдена през идващия сезон, в границите на който на всички постове ще има момчета от подрастващите ни обединения.

Два от тях – диагонал и разпределител, ще бъдат напълно обезпечени от артикули на нашата школа.

При девойките купата на прекадетките е добър сигнал. За основен треньор в женското направление бе притеглен Петър Шопов. Каква е задачата на този ход?

- В нашите разбирания за триумф на един подобен план равнището на треньорския състав има значимост, съпоставима с качествената селекция и изискванията за работа.

Осигуряването на тези три значими условия дружно е причина за триумф в едно дълготрайно начинание като нашето. Експертизата на Петър Шопов, неговият опит и знания ще ни обезпечат нужното равнище в женско направление, каквото при мъжко ще имаме със експерти като Андреа Буратини и Николай Желязков.

В дълготраен проект желаеме да осигурим еднообразно висок стандарт на работа, както в мъжкото, по този начин и в женското направление.

Кога ще стартират тренировките за новия сезон?

- На 22 август рано сутринта ще създадем самобитно разкриване на годината за новия сезон. Очакваме да се съберат всички състезатели в тимовете над 13 година без ангажираните с националните тимове, несъмнено.

До момента през лятото юношите до 17 година и младежите до 20 година на България завоюваха медали от огромни шампионати. Как видяхте приноса на момчетата от школата на нашия клуб за тези триумфи?

- Няма да бъде нескромно в случай че кажем, че наши състезатели бяха с съществена заслуга за постигнатите резултати през последните няколко години. Шест момчета от " Левски София " бяха в тима на България, спечелил сребро на международното състезание до 19 година в Иран предходната година.

Подобна е картината и при набори 2005/2006, където нашият клуб още веднъж беше показан от шестима състезатели – този път на европейското в Грузия предишния месец, където България завоюва бронзовите медали.

И в двата шампионата наши волейболисти попаднаха в идеалния тим на съответното състезание – Стоил Палев и Александър Николов в Иран, както и Симеон Николов и Александър Къндев в Грузия.

Ще създадем всичко належащо за продължение на качествената работа с тези надарени млади състезатели, тъй че те да задържат това равнище с навлизането си в мъжкия волейбол.

В мъжкия тим бяха направени обилни промени - нов треньор в лицето на Николай Желязков, напускащи и новопривлечени играчи. Каква съществена смяна ви се желае да видите в играта на тима?

- Привличането на умел и сполучлив експерт като Николай Желязков е от изключителна стойност за нас. Сред най-важните задания пред него е реализирането на прехода на нашите млади състезатели към сериозния мъжки волейбол.

Смятаме, че той има нужния боеприпас от качества за тази цел. На него разчитаме и да извлече максимума от тази сплав от състезатели – да стартираме да печелим мачове, в които са значими освен самостоятелните качества, само че и умеенето да бъде демонстрирано най-хубавото от един волейболист в най-нужния миг.

Какво се гони с прехвърлянията на опитни посрещачи в лицето на руснака Игор Юдин и аржентинеца Алехандро Торо?

- Най-вече обезпечаването на едно по-високо равнище на тима – както в мачовете, по този начин и по време на подготовка.

Предвид ниската междинна възраст на огромна част от състезателите се нуждаем от опит, който да бъде разполагаем във значимите моменти от срещите.

Надяваме се, че благодарение на Игор и Алехандро нашите момчета ще ускорят развиването си през идната година.

Не на последно място ще чакаме от тези състезатели да дадат нужното самочувствие на тима, а с това и упоритост за присъединяване на край в шампионата



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР