Единият от нападателите на палатковия лагер пред Софийския университет –

...
Единият от нападателите на палатковия лагер пред Софийския университет –
Коментари Харесай

Нападател над палатковия лагер: Аз съм привърженик на ГЕРБ, но и те са имали платени протести

Единият от нападателите на палатковия лагер пред Софийския университет – Георги Флоров самичък признава, че е заплатен протестър и симпатизант на. Това излиза наяве от видео, снимано през 2013-та година от БТВ, напомнят от Gospodari.com.
От материала от юни 2013 година излиза наяве, че за Георги Флоров митингите са метод да припечели пари. Казва, че хората като него са доста и се познават. Всички са платена аудитория във компании, които набират статисти за телевизионни излъчвания. Последната му оферта към оня миг е пристигнала от партията на Волен Сидеров. „ Една другарка ме попита във Facebook дали желая да стачкувам за 15 лв.. Аз незабавно попитах за кой, по кое време и къде, тъй като съм ходил и различен път на платени митинги. Тя ми отговори - за „ Атака ”, 15 лв. плюс ястие. Парите се раздават след 22:00 часа вечерта, ” описа Георги. По думите му, организацията става с медиатори и не може да се стигне до поръчителя. „ Тя ми сподели на мен, на нея й е споделил някой различен, ” добави младежът.
„ Ако имаш някакви другари, да дойдеш с тях на митинг за „ Атака ”. За 2-3 часа, 15 лв., няколко дни. Осигуряваме храна и по този начин, ” споделя уредникът в телефонната слушалка. Офертата важи за няколко дни, а сборният пункт е пред църквата „ Александър Невски ”. „ Вече четири дни е имало платени митинги на „ Атака ”. Ако харесат някого, го водят и на други митинги и им оферират да минат на по-високо равнище – да намерят избран брой хора за митинг. Освен 15-те лв., на протестиращите в поддръжка на Волен Сидеров се дава обещание и храна, твърди Георги. Обикновено става дума за парче пица или сандвич. Казва, че е натрупал опит като платена партийна агитка – взел участие е във февруарските демонстрации, поради които държавното управление на ГЕРБ подаде оставка, и нееднократно е излизал на улицата за пари.
За свалянето на държавното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов през 2013 година отново е имало платени митинги. От „ Атака ” раздаваха по 5 лв. на младежи, на възрастни дами – всичко, което може да върви и е на крайници. На 19 февруари, за обесването на Васил Левски, бях в групата на „ Атака ”, която идваше към паметника. Те бяха платени и аз бях там. Всичко им е платено, това би трябвало да се знае, ” акцентира Георги Флоров.
 Палатковият лагер пред Софийския университет още веднъж е повдигнат (ВИДЕО) Палатковият лагер пред Софийския университет още веднъж е повдигнат (ВИДЕО)
Палатките, които бяха опънати на кръстовището тъкмо пред Ректората на Софийския университет, още веднъж са издигнати и укрепването им продъ...
Младежът твърди, че във февруарските митинги преди седем години са взели участие хора, за които 5 лв. и сандвич са доста пари. Той обаче показва, че заплащат и други партии. „ И Българска социалистическа партия, аз даже съм последовател на ГЕРБ, само че и те са имали платени митинги. Подкрепа за Бойко Борисов, когато оставката си подаде, беше платено “, споделя още Флоров.
В схемата може да влезе всеки, споделя още Георги, стига да докара другари. По думите му, уговорката на един заплатен протестиращ е да се държи дистанцирано. „ Като отидеш там, държиш се дистанцирано. Като видиш телевизия - казано ни е да се въртим с тил, да не даваме изявленията, да не приказваме с публицисти, да не приказваме, че сме платени, ” описа младежът.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР