Единият от българите, задържани в Италия с 11 тона хашиш,

...
Единият от българите, задържани в Италия с 11 тона хашиш,
Коментари Харесай

Единият от българите, задържани в Италия с 11 тона хашиш, бил известен на МВР, но по друго провинение

Единият от българите, арестувани в Италия с 11 тона хашиш, бил прочут на Министерство на вътрешните работи, само че в друга връзка. Това обясни пред публицисти в Народното събрание през днешния ден вътрешният министър Младен Маринов. Вчера беше обявено, че при интернационална интервенция против наркотрафика са били задържани двама българи с 11 тона хашиш край крайбрежията на Сицилия. Дрогата била открита в яхтата им, която плавала под холандски байрак.

Едно от лицата е известно на Министерство на вътрешните работи, само че не по отношение на наркоразпространение, а за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол, заяви Маринов. Той посочи, че интервенцията е напълно на италианските служби за противопоставяне на престъпността.

По линия на интернационалния продан предоставяме нужното за следствието, акцентира министърът.

Относно арестувания мъж с български генезис в Австрия по съмнение в тероризъм изясни, че той е адресно регистриран в Силистра, само че дълго време живее в чужбина. Това си е интервенция на австрийската полиция, у нас няма засичани негови прояви, добави Младен Маринов.

За арестувания в Пловдив мъж, нападнал таксиметров водач в столицата и лишил му нелегално автомобила, вътрешният министър сподели, че се открива дали не е с психологични болести и по случая е формирано досъдебно произвеждане. Има данни за престъпни негови прояви, само че ревизираме дали лицето не е освидетелствано и не е с психологични проблеми, което го прави негодно за наказателно произвеждане, акцентира той. Извършителят е роден 1990 година

Във връзка с изказванията на Българска социалистическа партия и водача Корнелия Нинова за засилено полицейско наличие на мероприятия на левицата в Ямболско, Младен Маринов беше безапелационен, че чиновници, които работят там, са били на публично място и, по думите му, няма смисъл във въпрос дали Министерство на вътрешните работи следи който и да е било.

Всеки регионален шеф носи отговорност за неговата територия и преценя какви сили и средства в кои региони и кога да разположи, това са били полицейски патрули, уточни вътрешният министър. За случая добави, че става дума за забележим патрул - локалният областен контрольор с патрул. Всеки има право, изключително политическите фигури, да дават своите отзиви и догатки, отговори Маринов на въпрос дали Корнелия Нинова не спекулира със случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР