Единият от адвокатите на подсъдимия за двойното убийство пред дискотека

...
Единият от адвокатите на подсъдимия за двойното убийство пред дискотека
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Защо се самоуби адвокатът на килъра от Соло?

Единият от юристите на подсъдимия за двойното ликвидиране пред дискотека " Соло " Илиян Тодоров - 36-годишният Тодор Апостолов, се е самоубил в къщата на родителите си във врачанското село Чирен. Информацията излезе на 9 септември 2011 година и беше незабавно доказана от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца комисар Росен Иванов. 

Защо се стигна до там, и това решение обвързвано ли е с мегаделото? След нещастието, претекстовете за решението на юриста остават тайнственост. Тялото на Апостолов е намерено на 3 септември от брат му.

„ Касае се за елементарна човешка покруса. Оставено е предсмъртно писмо. То е адресирано към брачната половинка и детето им, на които благодари за грижите към него ”, съобщи тогава комисар Иванов. Разбира се, никой до ден сегашен не научава какво написа в последното обръщение. 

На 2 септември Тодор Апостолов бил на дело, само че след края му не се прибрал в дома си в София. Съпругата му се разтревожила, че го няма и се обадила на брат му. Той почнал незабавно да го търси, като първо решил да ревизира къщата на умрелите им родители във врачанското село Чирен и прилежащи на нея парцели. Когато влезнал вътре обаче се натъкнал на безжизненото тяло на Тодор, който висял на примка, закачена на греда до гаража.



Сигналът бил подаден към 6.10 часа на 3 септември на телефон 112. Никой не е знаел дали след делото, което имал денем юрист Апостолов е имал среща с някого. В този ден той бил много безмълвен и загадъчен. 

Пред Lupa.bg страни по делото описват, че юриста е защитавал Илиян Тодоров с чистото чувство, че той е почтен и е събирал безрезервно всякаква информация по процеса. Самоубилият се юрист общувал доста общително със съдията по делото Румяна Ченалова. Именно тя прави всичко допустимо клиентът му да бъде освободен и да избяга в чужбина. 

Според проверяващите в интервала 20 март – 4 юли 2012 година Ченалова е попречила прокурорски митинг против решението ѝ да освободи от ареста наказания след това по делото Илиян Тодоров.

Това е станало, откакто тя не е изпратила частния митинг на Софийска градска прокуратура против определение на Софийския градски съд, с което е анулирана мярката " задържане под стража " на подсъдимия Илиян Тодоров. Така двойният палач се измъква и бе хванат неотдавна - близо 12 години след бягството.

Веднага откакто младежът напуща България, в медийното пространство излизат информации, че по делото е имало замяна на парични средства с цел да се изкара Илиян почтен. До този миг няма каквато и да е доказана информация самоубилият се Тодор Апостолов да е забъркан в схемата. 

Преди да се заеме с адвокатска процедура, Тодор Апостолов е работил като дознател в столичното Първо РПУ, което напуща през 2008 година

На мощен напън да спомага на службите е бил подложен 36-годишният юрист Тодор Апостолов, разкриват пред медията ни негови познати. Тодор Апостолов бе прочут като юриста на СИК. Именно тези негови контакти мощно заинтригували ченгетата, които го притискали да им пее за това какво се случва в незаконния свят. Според познати на юриста той не издържал на натиска и е доста евентуално това да е повода за самоубийството му.

Тодор Апостолов доста се тормозил, че поради него може да пострада някой от фамилията му. Още повече, че наскоро умряли и двамата му родители. В предсмъртното си писмо изискал да бъде заровен до майка си.

Началната версия на ченгетата била, че е поставил завършек на живота си поради задължения. Той вложил прекалено много в недвижимо имущество в цяла София. Не съумял да се стабилизира финансово и по тази причина се обесил в родния си дом в с. Чирен.

Негови сътрудници обаче са безапелационни, че Апостолов в никакъв случай не се е оплаквал от финансови проблеми, в противен случай имал много забележително финасово положение. Тези, които го познават, са единомислещи, че истината би трябвало да се търси някъде другаде.

Преди да се самубие, той пази фамилията на убития от БОП-аджии Пламен Куцаров. В това дело юристът беше намерил доказателства против чиновници от спецзвеното на Министерство на вътрешните работи. Според него Куцаров е бил пребит в постройката на ГДБОП, само че записите от скандалните „ разпити “ изчезнали безследно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР