Единайсетокласникът Йордан Атанасов от Професионалната гимназия по транспорт Владимир Минчев

...
Единайсетокласникът Йордан Атанасов от Професионалната гимназия по транспорт Владимир Минчев
Коментари Харесай

Ученик от Монтанско стана най-добър рецитатор на Вапцарова поезия /снимки/

Единайсетокласникът Йордан Атанасов от Професионалната гимназия по превоз " Владимир Минчев " в монтанското село Владимирово стана най-хубав рецитатор на Вапцарова лирика. Той завоюва първо място в районния рецитал, отдаден на творчеството на поета, провел се в Монтана. 
Тази година мотото беше " За него - Живота - направил бих всичко ". Зорница Красимирова, която учи в същото учебно заведение, също се показа със стихотворение. Подготвяше ги преподавателят по български език и литература Алексина Алексиева.
" Избрах стихотворението " Доклад ", което е много дълго и той се оправи съвършено и взе първа премия. А другото момиче рецитира стихотворението " Кино ". Тя се оправи също доста добре. Конкуренцията беше много огромна. Наизуст декламират стихотворенията. Рецитират доста хубаво ", разяснява учителката. 
" В стихотворението " Доклад " поетът написа за суровия живот, за вярата, скръбта и за родината. А за своето показване и за оценката си ", споделя Йордан Атанасов.
" В това стихотворение Никола Вапцаров страда за отчуждението на народа, за родината, разказва своята тъга от това, което вижда. Стихотворението е обемно, лиши ми много време. Сякаш интуицията ми подсказва по какъв начин да се държиш и ме накара да премислям по какъв начин се е трансформирал светът и хората. И през днешния ден е настоящо това стихотворение и ни кара да се замислим ", счита той.
Деветокласничката Зорница Красимирова, която рецитира стихотворението " Кино ", получава грамота.
" Аз представям по-трагична любовна драма. Тя въздейства малко тъжно, прочувствено, разбираш го, усещаш го. Харесва ми да декламирам и ще участваме в пиеси по съветски език ", съобщи тя./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР