Единайсет западноафрикански държави се споразумяха да предоставят войски за възможна

...
Единайсет западноафрикански държави се споразумяха да предоставят войски за възможна
Коментари Харесай

11 западноафрикански държави готови да изпратят войски в Нигер

Единайсет западноафрикански страни се споразумяха да дават войски за допустима военна интервенция за връщане на власт на отстранения нигерски президент Мохамед Базум, свален предишния месец от военните в страната. Това заяви представител на районния блок, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

„ Готови сме да тръгнем когато и да е, щом заповедта бъде дадена “, съобщи пред публицисти комисарят по въпросите на мира и сигурността на Икономическата общественост на западноафриканските страни (ЕКОВАС) Абдел Фатах Муса след двудневно съвещание в ганайската столица Акра на началниците на генералните щабове на страните от ЕКОВАС.

„ Нашите войски са подготвени да изпълнят дълга си пред района “, добави той.

Единайсетте страни включват на процедура всички страни членки на ЕКОВАС без Нигер и още три страни от блока, ръководени от военни: Гвинея, Мали и Буркина Фасо. Последните две оповестиха, че ще преглеждат всяка интервенция в Нигер като оповестяване на война против тях.

Муса уточни, че ЕКОВАС не се отхвърля от разговора с военните, които към този момент един път подцениха краен период, подложен им да върнат на власт Базум, и не демонстрират подготвеност за договаряния за възобновяване на ръководството му. Муса добави, че през днешния ден делегация на ЕКОВАС може да посети Нигер, с цел да опита да продължи разговора с военните.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР