Единайсет обещания за Брекзит, които няма да бъдат спазени представя

...
Единайсет обещания за Брекзит, които няма да бъдат спазени представя
Коментари Харесай

The Guardian: Единайсет обещания за Брекзит, които няма да бъдат спазени

Единайсет обещания за Брекзит, които няма да бъдат спазени показва английският вестник The Guardiqn: 1)Брекзит ще бъде елементарен и няма дефекти Според английския министър за Брекзит Дейвид Дейвис „ Брекзит няма да има дефекти, а единствено прерогативи “ казано на 10 октомври 2016. Сега Дейвис споделя „ Никой не се е преструвал, че ще бъде елементарно. Винаги съм казвал, че договарянията ще бъдат сложни, комплицирани и с борба на моменти.

2) Преговорите за комерсиалното съглашение ще се водят дружно с договарянията по напускането.Реалността обаче беше друга, 3) Англия няма потребност от временен интервал и в случай че има подобен, то тя няма да се подчинява на европейското право през този интервал. Реално Обединеното кралство ще съблюдава европейските закони през 21-месечния временен интервал. 4)Преходния интервал ще служи с цел да се приложи крайното комерсиално съглашение, което ще бъде готово към деня на Брекзит.

Реално преходния интервал ще е необходим, с цел да се договаря за бъдещите връзки. Според доста европейски столици преходния интервал няма да е задоволителен за реализиране на комерсиално съглашение и ще бъде продължен.. 5)Преходът ще е къс, само че с отворен край. Реално преходния интервал ще е 21 месеца и ще бъде мъчно да бъде продължен. 6)Великобритания няма да дължи пари на Европейски Съюз откакто напусне през март 2019 година. Реално Англия ще заплати сред 40 и 45 милиарда евро през преходния интервал. 7)Новите търговски съглашения с трети страни ще са подготвени към 29 март 2019.

Реално Обединеното кралство ще може да стартира търговски договаряния с трети страни чак през преходния интервал, само че те ще могат да се ползват чак след декември 2020 година. 8)Високотехнологични митнически решения ще създадат прекосяването на границите безпроблемно. Реално министър председателят Тереза Мей счита, че митническата инфраструктура ще сработи мъчно и ще отнеме време.

9)Свободното напредване ще завърши на 29 март 2019 година и по-късно ще има друг имиграционен режим. Реално то ще продължи. Само ще е нужна регистрация на новодошлите. 10)Европейският съд няма да има пълномощия върху Англия след Брекзит. Реално той ще има пълномощия през преходния интервал, а по отношение на гражданските права и по-нататък. 11) Англия ще си върне контрола върху риболова. Реално Европейски Съюз ще има достъп до английските води през преходния интервал и упорства за взаимен достъп, като изискване за бъдещи търговски съглашения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР