Единайсет души медицински персонал от болницата в Куманово са заразени

...
Единайсет души медицински персонал от болницата в Куманово са заразени
Коментари Харесай

Полицейски час в Куманово в Северна Македония до понеделник заради коронавируса

Единайсет души медицински личен състав от болничното заведение в Куманово са инфектирани с новия ковид, както и една здравна сестра от Клиниката за инфекциозни заболявания в Скопие, заяви нощес министърът на опазването на здравето на Северна Македония Венко Филипче, представен от организация МИА и Българска телеграфна агенция.

Има 11 доказани случая в болничното заведение в Куманово. Тази численост компрометира активността на инфекциозното поделение там, тъй като още един здравен служащ даде позитивна проба наскоро. Затова двама лекари от Скопие и един от Щип са изпратени в болничното заведение в Куманово. Две позитивни проби има и в други две отделения на болничното заведение, като епидемиологичната анкета към момента продължава. Ще бъдат реорганизирани останалите отделения на болничното заведение, уточни министърът. 

" Изхождайки от броя на новите случаи на Ковид-19 в Куманово през последните два дни, ще удължим полицейския час от 21,00 ч. в петък до 5,00 ч. сутринта в понеделник ", заяви министърът на опазването на здравето.

66 нови случая на заразяване бяха регистрирани до петък вечерта в Северна Македония. Така общият брой на заболелите от Ковид-19 в страната доближи 430 души. Смъртните случаи са 13, а излекуваните 20. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР