Единайсет членове на предходния състав на ВСС, предложили и избрали

...
Единайсет членове на предходния състав на ВСС, предложили и избрали
Коментари Харесай

11 членове от предходния състав на ВСС, избрали Лозан Панов, поискаха оставката му

Единайсет членове на предходния състав на Висш съдебен съвет, предложили и избрали Лозан Панов за ръководител на Върховен касационен съд, желаеха оставката му.

Писмото с настояването, изпратено до пленума на Висш съдебен съвет, беше прочетено от представляващия съвета Боян Магдалинчев по време на днешното съвещание на съвета, съобщи Българска телеграфна агенция. Текстът е подписан от Галя Георгиева, Димитър Узунов, Георги Колев, Михаил Кожарев, доктор Незабравка Стоева, Даниела Костова, Мария Кузманова, Ясен Тодоров, Румен Боев, Розалин Трендафилов, както и от Юлиана Колева.

"Ние искахме Върховен касационен съд да бъде управителен от интелигентен, мощен, самоуверен и заслужен ръководител, от самостоятелен човек и магистрат. Времето, минало от този момент, обаче сподели, че сме позволили тежка неточност ", пишат в писмото някогашните членове на съвета. Те допълват, че съответният мотив за поисканата оставка е въпросът с видеоклип за ария, сниман в постройката на Съдебната палата, поради който стопанисването на постройката беше отнето от Лозан Панов.

Висш съдебен съвет лиши стопанисването на Съдебната палата от Лозан Панов

"Като хора, взели участие в избора на този ръководител, ние не желаем да споделяме повече отговорността за непремерените му дейности, компрометиращи толкоз тежко престижа на правосъдната власт и уронващи престижа й пред цялото българско общество. Длъжни сме да създадем опит да спрем разрушителните му дейности, като желаяме от него да си подаде оставката ", показват някогашните кадровици.

По думите им, последващите дейности на Панов ще покажат на обществеността дали той е човек с достолепие, който е кадърен да носи отговорност за дейностите си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР