Единадесет служители на Спешна медицинска помощ в Ямболска област са

...
Единадесет служители на Спешна медицинска помощ в Ямболска област са
Коментари Харесай

11 служители на Спешна помощ в Ямболска област са с COVID-19

Единадесет чиновници на Спешна здравна помощ в Ямболска област са инфектирани с ковид, заяви шефът на центъра доктор Никол Ковачева.

Това са доктор, петима фелдшери, две медицински сестри, трима водачи и една санитарка. Трима от тях са настанени в здравни заведения поради хронични болести, останалите са на домашно лекуване.

Центърът за незабавна здравна помощ в Ямбол разполага със седем филиала в региона, в които работят към 200 души. В Ямбол са разкрити четири медицински екипа и един в координационната централа, в Елхово има два екипа, в останалите филиали са по един екип.

Отсъствието на инфектираните медици се отразява тежко на сътрудниците, постанова се да ги заместват с изключителни наряди, добави доктор Ковачева.

Наскоро са доставени шест нови коли за спешна помощ, които са обзаведени с инсталация за реанимация на пациентите. Не са открити случаи на закъснение на колите за спешна помощ до идването им на адрес - при незабавни случаи екипът би трябвало да реагира до осмата минута след приемане на сигнала от телефон 112.



От началото на месеца повикванията са се удвоили. Около 40 на 100 от пациентите са със признаци на коронавирусна зараза, близо 10 на 100 от тези случаи са в доста тежко положение, уточни доктор Ковачева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР