Единадесет приемни родители преминаха 7-месечно обучение в Центъра за професионално

...
Единадесет приемни родители преминаха 7-месечно обучение в Центъра за професионално
Коментари Харесай

Приемни родители преминаха обучение за социални сътрудници

Единадесет приемни родители минаха 7-месечно образование в Центъра за професионално образование на Българската стопанска камара /БСК/ и получиха професионална подготовка " Сътрудник обществени действия ".

Свидетелствата за приключеното образование са били връчени през днешния ден от ръководителя на БСК Радосвет Радев и министъра на труда и обществената политика Деница Сачева, оповестиха от БСК.

Обучението е стадий от самодейността " Родители+ ", която се реализира от Националната асоциация за приемна грижа, с поддръжката на А1 България. Проектът обгръща девет района в страната.

Моделът на родителска взаимопомощ ще бъде прибавен към фамилии, в които децата живеят в беднотия и имат здравословни, обществени или просветителни компликации. С приоритет приемните родители ще подкрепят самотни майки на бебета, родители на деца с увреждания и възрастни хора, които гледат внуците си, заради миграция на техните родители.

Програмата " Родители + " ще поддържа 200 фамилии посредством Мобилния център за информиране, консултиране, образование и поддръжка на пълнолетни лица в риск, който е регистриран в Регистъра на доставчиците на обществени услуги към Агенцията за обществено подкрепяне.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР