Единадесет области у нас са най-големите донори“ на работна сила

...
Единадесет области у нас са най-големите донори“ на работна сила
Коментари Харесай

11 области в България са най-големите донори на работна ръка в ЕС

Единадесет области у нас са най-големите „ донори “ на работна мощ за непознати страни, главно от Европейския съюз. Над 5 на 100 от популацията на  Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Разград, Сливен, Смолян, Търговище, Хасково е отпътувало зад граница през последните 10 години. Предпочитаните страни за полагане на труд през последните пет години са главно страни от Европейски Съюз. Водещи са Германия, Испания, Италия, Нидерландия, Гърция, Белгия, Австрия, Франция и Чехия.

Това демонстрират данните от изследване, осъществено за Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “c в границите на трансграничния план „ Сътрудничество за почтени условия на труд “, финансиран от    Фонда за двустранни връзки по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021.

Основната причина българските жители да търсят работа в чужбина, съгласно изследването, е заплащането. Близо 96 на 100 от трудовите емигранти чакат по-високи заплати от тези в страната ни и се надяват да натрупат спестявания, които ще им оказват помощ в бъдеще. Данните от изследването показват, че тази мотивация не зависи от обучение, материално състояние и обитаемо място.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР