Единадесет настоящи европейски шампиони от Берлин 2018 ще атакуват диамантени

...
Единадесет настоящи европейски шампиони от Берлин 2018 ще атакуват диамантени
Коментари Харесай

11 европейски шампиони ще гонят диамантени трофеи в Цюрих

Единадесет сегашни европейски първенци от Берлин 2018 ще нападат диамантени титли в първия заключителен шампионат от веригата в Цюрих в четвъртък. Медалистите от континенталния конгрес пък са общо 62-ма. Победителите във всяка дисциплинираност получават освен диамантен трофей, само че и парична награда от $40 000.  Дина Ашър-Смит завоюва три златни медала на Европейското състезание, като на 100 и 200 метра сложи върхове на Англия. Тя се надява още веднъж да слезе под 11 секунди на 100 метра, откакто ще се изправи против седем атлетки с достижения под 11 секуни. Тя дели и първото място в международната класация за сезона с Мари-Жозе Та Лу с по 10.85 сек.
A post shared by Ramil Guliyev (@grame90) on Aug 9, 2018 at 2:55pm PDT
Рамил Гулиев прибави и европейска купа към международната си на 200 метра, откакто в Берлин победи с връх на шампионатите от 19.76 секунди. Той ще премери сили с американеца Ноа Лайлс, който няма загуба на половин обиколка през 2018 година и държи международното водачество с 19.65 сек.
A post shared by Karsten Warholm (@kwarholm) on Aug 9, 2018 at 12:48pm PDT
Карстен Вархолм също прибави европейска купа към международната на 400 метра с трудности от Лондон 2017. 22-годишният норвежец е главният любимец за успеха в отсъствието на водача в международната класация аза сезона Абделрахман Самба (Катар), който ще взе участие на Азиатските игри в Джакарта. Норвежката чест в Цюрих ще пази и 17-годишният Якоб Ингебрицен, който в Берлин завоюва купите на Европа на 1500 и 5000 м. В швейцарския град той ще започва на 1500 м дружно с по-големия си брат Филип, който се завръща на пистата след травма, която получи в Берлин. Европейските първенци на 400 м/пр Леа Шпрунгер (Швейцария), на 400 м Матю Хъдсън-Смит (Великобритания) и на 5000 м Сифан Хасан (Холандия) също ще се опитат да се преборят за диамантени титли в Цюрих. В три от дисциплините в Цюрих пък ще забележим и тримата медалисти от Берлин. В бранша за овчарския скок при дамите ще се появят европейската шампионка Екатерини Стефаниди (Гърция) и нейните подгласнички Николета Кирякопулу (Гърция) и Холи Брадшоу (Великобритания). Американските състезателки Санди Морис и Кати Наджиот са главните съпернички на трите европейки за крайната победа във веригата. В хвърлянето на копие при мъжете в Цюрих също ще излязат първите трима от континентлания конгрес в немската столица - първенецът Томас Рьолер (Германия), сънародникът му и сребърен медалист Андреас Хофман (Германия) и третият Магнус Кирт (Естония). Полякът Михал Харатик ще премери сили в бранша за подтикване на гюле с олимпийския първенец Райън Краузър (САЩ) и със международния в зала и навън Том Уолш (Нова Зеландия). Наскоро Харатик победи Уолш в Хожов с 21.33 м против 21.28 м. В скока на височина при дамите също ни чака цялостната тройка от еврошампионата в Берлин. Световната и европейска шампионка Мария Ласицкене още веднъж ще премери сили с българската вяра Мирела Демирева и с третата от континенталния конгрес Мари-Лорънс Юнглфайш. Демирева е единствената жена, която е побеждавала Ласицкене от 2016 година насам.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР