Единадесет души загинаха, а 51 бяха изпратени в болница, след

...
Единадесет души загинаха, а 51 бяха изпратени в болница, след
Коментари Харесай

11 души загинаха, 51 са в болница след пожар в 40-етажна сграда в Китай

Единадесет души починаха, а 51 бяха изпратени в болница, откакто пожар обхвана постройка в северната китайска провинция Шанси в четвъртък, оповестиха държавните медии, на които се базира Агенция Франс Прес.

Пожарът е почнал в 40-етажна постройка, принадлежаща на въглищна компания Yongju в град Люйлян към 6:50 сутринта (местно време), написа БГНЕС.

„ Потвърдена е гибелта на 11 души и съответният брой на жертвите към момента се преброява “, сподели държавната телевизия CCTV. „ Общо 63 души са евакуирани до момента, 51 от които са изпратени в Първата национална болница в Люйлян за лекуване “, прибавя се в известието.

„ Спасителната работа към момента продължава и повода за пожара се обяснява “, споделя се в известието.

Видеозаписи, оповестени в уеб страницата на обществените медии Weibo, демонстрират ярки пламъци и гъст черен пушек, излизащ от постройката, до момента в който десетки хора стоят на паркинга и гледат. Сградата, показана във видеото, съответствува с изображения на централата на компанията, оповестени на нейния уеб страница. На фрагментите можеше да се види по какъв начин пожарникари се надпреварват да облекат защитна екипировка пред пожарна кола, паркирана на входа на постройката.

Индустриалните повреди са постоянно срещани в Китай заради слаби стандарти за сигурност. През юли 11 души починаха, откакто покривът на учебен физкултурен салон се срути в североизточната част на страната. Месец по-рано детонация в ресторант за барбекю в северозападен Китай остави 31 жертви и накара управляващите да подхващат национална акция за поощряване на сигурността на работното място. През април пожар в болница в Пекин умъртви 29 души и принуди обезверените оживели да скочат от прозорците, с цел да избягат. И един от най-тежките сходни произшествия се случи през 2015 година в Тиендзин, където гигантска детонация в химически склад умъртви минимум 165 души.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР