Единадесет души бяха убити при нападението в черногорския град Цетине,

...
Единадесет души бяха убити при нападението в черногорския град Цетине,
Коментари Харесай

Мъж уби 11 души след семеен спор в Черна гора

Единадесет души бяха убити при нападението в черногорския град Цетине, осъществено след фамилен спор в петък по здрач, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес.

Полицията е ликвидирала нападателя след престрелка с него.

В офанзивата са били ранени още 6 души, измежду които един служител на реда, оповестиха органите на реда.

Позовавайки се на информация от очевидци, държавната телевизия Ар Ти Си Джи заяви, че нападателят е разкрил безразборна пукотевица по хора на улицата, в това число по деца.

Четирима от ранените са били трансферирани в болница в Цетине, а други двама съществено потърпевши са били изпратени в болница в Подгорица.

Ар Ти Си Джи цитира източници от полицията, които са споделили, че офанзивата е последвала фамилен спор, само че към този момент повече детайлности не се оповестяват.

Според черногорското издание " Вечерне новости " нападателят е бил на 34 години. Той е умъртвил фамилията си и след това е излязъл от вкъщи си и е почнал да стреля по минувачи по улиците на града. Сред потърпевшите има и деца.

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович написа в своя канал в Телеграм, че в Цетине се е случила “безпрецедентна покруса ” и прикани нацията “в мислите си да бъде дружно със фамилиите на почтените жертви, техните родственици, другари и хората в Цетине ”. Той посети дружно с министрите на опазването на здравето и на вътрешните работи двама от ранените, които са настанени в болница.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел изрече съболезнования във връзка стрелбата.

" Нашите мисли са с вас ”, показва Борел като показва своята съпричастност към фамилиите на жертвите и на народа на Черна гора.

Заради нещастието се чака в Черна гора да бъде разгласен тридневен печал.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР