Един земеделски стопанин ще може да получи подпомагане в размер

...
Един земеделски стопанин ще може да получи подпомагане в размер
Коментари Харесай

Кои земеделски стопани в Русенско могат да кандидатстват за безвъзмездно подпомагане

Един аграрни собственик ще може да получи подкрепяне в размер на не повече от 15 000 EUR или на 29 337 лв.

От през днешния ден стартира приема на заявки за подкрепяне по подмярка 22.1 „ Извънредно краткотрайно подкрепяне за земеделските стопани, които са изключително наранени от последствията от съветското настъпление в Украйна “ по Програмата за развиване на селските региони 2014 - 2020 година.

За това осведомят от Областната дирекция на Държавен фонд „ Земеделие “ в Русе. Според регионалния шеф Анатоли Станев сходни механизми дават избрана степен на сигурност измежду заетите в селското стопанство, изключително в сегашната динамична и сложна за прогнозиране обстановка. „ Сигурен съм, че с общи старания и поддръжка от страна на страната ще се откри най-правилния метод за справяне с насъбраните през годините проблеми в този бранш. България има огромни обичаи в земеделието и отглеждането на животни и би трябвало да създадем всичко допустимо да ги съхраним и да насърчим повече младежи към тези действия. За страдание спорът в Украйна поставя спомагателен отрицателен отпечатък върху редица сфери, измежду тях се оказват и родното земеделие и отглеждане на животни “, разяснява Станев. „ Считам, че страната би трябвало да продължи да подкрепя хората от най-засегнатите сектори “, добавя още регионалният шеф.

Един аграрни собственик ще може да получи подкрепяне в размер на не повече от избраната оптималната помощ от 15 000 EUR, равняваща се на левовата равноценност на 29 337 лв.. Финансовата помощ е под формата на еднократно платима сума като незабавна безплатна финансова помощ, а мярката е ориентирана към земеделските стопани, като поддръжката по нея има за цел да способства за продоволствената сигурност, за превъзмогване на пазарните несъответствия и непрекъснатост на стопанската им активност. Заявленията за подкрепяне ще се одобряват до 5 декември тази година в общинските служби по земеделие по непрекъснат адрес на претендента – физическо лице или адрес на ръководство на претендента – юридическо лице или едноличен търговец. На подкрепяне подлежат аграрни стопани, осъществяващи активност на територията на страната в секторите „ Растениевъдство “ и „ Животновъдство “.

Допустими за подкрепяне по подмярката са аграрни стопани, които са кандидатствали по схемите за обвързано с производството подкрепяне по член 18, т. 1-8 и член 35, т. 4 от Наредба № 3 от 2015 година за изискванията и реда за използване на схемите за директни заплащания през Кампания 2021 и Кампания 2022 година; или са кандидатствали по схемата за заплащане за селскостопански практики, които са удобни за климата и околната среда (зелени директни плащания), и по схемите за обвързано с производството подкрепяне по член 18, т. 9-15 от Наредба № 3 от 2015 година през Кампания 2021 и Кампания 2022 година, или са кандидатствали за подкрепяне по схемата за заплащане за селскостопански практики, които са удобни за климата и околната среда (зелени директни плащания), и са осъществявали активност в направление „ розопроизводство “ и/или „ винени лозя “, и/или са отглеждали „ слънчоглед “ през акция 2021 и акция 2022 година, или са регистрирани за стопанската година 2021-2022 година с площи с култивирани гъби или са притежатели на телета за угояване – мъжки от 6 месеца до 24 месеца, и/или на телета за угояване от 6 месеца до 24 месеца от профилирани месодайни породи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР