Един вятърен парк от 1 гигават, което е нормален размер

...
Един вятърен парк от 1 гигават, което е нормален размер
Коментари Харесай

Супер бизнес новина за Варна и областта! Ако това се случи, ще се отворят нови 27 000 работни места!

Един вятърен парк от 1 гигават, което е естествен размер за офшорна вятърна централа, би основал 27 000 нови работни места. Голяма част от тях ще бъдат съсредоточени в Североизточна България, в региона на Варна – регион, който по принцип има потребност от инжекция за по-бързо икономическо развиване. Това сподели пред " Фокус " енергийният специалист Мартин Владимиров по отношение на законопроекта за ВЕИ в Черно Море.

" Особено мощно положително ще бъдат наранени корабостроителниците, пристанищата, компаниите, които обслужват парка, който се основава. Това са в това число снабдители на кабели, на ремонтни компании. Дори туристическият отрасъл ще завоюва доста от сходен план, тъй като в развиването страни, които от години към този момент имат офшорни вятърни паркове, се основават бизнеси, които маркетират разходки до самите централи, визити, даже се построяват заведения за хранене на върха на някои от перките. Изобщо, това е туристическа атракция за регионите, в които се развиват такива планове. Причината е, че те са едни великански уреди, по 150 метра високи, които в действителност примерно от високо наподобяват в действителност впечатляващо, като научна фантастика малко. И несъмнено, това се счита за сериозна туристическа атракция. В Дания изключително е развъртян този пранж. Но отново споделям, ще има и позитивен резултат и за риболовците ", добави той.

" Не забравяйте, че в доста от страните, в които се развива офшорна вятърна сила, вложителите, които стартират плана, основават специфичен фонд, обезщетителен, който цели да компенсира риболовците за интервала на самото строителство. Значи за тези 36 месеца, през които се слагат постаментите, закачат се ветрените генератори, в действителност ще има много огромни ограничавания в зоната, където се строи. Но става въпрос за интервал от до половин година и за тази половин година практиката във всички страни е, че вложителите основават фонд, който изплащат на риболовците, с цел да могат да ги компресират за това, че няма да могат да работят няколко месеца. Но да се споделя, че няма да има въобще лов на риба или че ще почине цялата риба, е в действителност несериозно. Аз единствено да кажа нещо доста значимо по тази тематика, тъй като една от дезинформациите, които се чуват, са и в мненията, които са подадени към Народното събрание, е, че слагането на постаментите генерира големи трептения, които плашат рибата, и тя се разбяга. Действително строителството провокира сходни вибрационни талази и те имат отрицателен резултат в процеса на строителство, само че точно по тази причина на доста места има специфични технологии, с които постаментите се обличат с едни възглавници – въздушни " завеси “ ги назовават, не знам по какъв начин да го преведа по-добре на български, които изолират шума и вибрациите от самата строителна активност. И научни проучвания демонстрират, че в действителност намаляването на популацията по време на строителството се лимитира фрапантно. И към този момент след стартирането на ветрените паркове рибите се връщат в цялостния си размер на местата, където са били сложени перките. Така че не би трябвало да се основава непотребна суматоха ", безапелационен бе енергийният специалист.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР